Cocktail Slippers

Sirkus fra TSO

Trondheim Symfoniorkester (TSO) inviterer torsdag til konsert med Gustav Mahlers fjerde symfoni på programmet. Konserten beskrives som «en sirkusforestilling i en domkirke».

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Familiekonserten med Trondheim Symfoniorkester forrige uke var «en blanding av sirkus og musikk». Og vi kan jo bli i dette bildet i forbindelse med konserten 29. mars også, skal vi tro en sveitsisk kritiker etter premieren på Gustav Mahlers «Symfoni nr. 4» i 1901.

«Mahler rakker ned på våre kunstneriske prinsipper. Det er som en sirkusforestilling i en domkirke», skrev han. Som likevel måtte oppleve at symfonien ble Mahlers mest populære, og et av de mest spilte orkesterverker fra det forrige århundre.

Mahlers sangsyklus «Kindertotenlieder» fra 1904 er, trass i den dystre tittelen, et verk der tristheten og inderligheten strømmer imot oss på en måte som ikke fremkaller sorg, men heller enn gysende indre glede og optimisme. Og de som ikke tror at musikk kan lindre smerte, bør unne seg en visitt inn i denne verden som er så full av skjønnhet.

Kveldens solist er den svenske mezzosopranen Charlotte Hellekant, som synger feirede roller på operascener i Europa, Canada og USA, hvor hun er bosatt.

I mai reiser hun på turné til Roma, Firenze og Milano med Oslo-filharmonien og Mariss Jansons. Den danske dirigenten Giordano Bellincampi erstatter på kort varsel den hollandske dirigenten Lawrence Renes.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev