Trondheim Symfoniorkester

TSOs dager på byen

På formiddagen torsdag 15. og fredag 16. august trekker Trondheim Symfoniorkester ut på gater og streder for i ulike ensemblestørrelser å spille der folk ferdes. Trøndere vil mellom kl. 13.00 og 14.00 møte orkesteret på steder som Byhaven,
Torvet, Solsiden og Nordre gate i form av strykekvartett, blåsekvintett, slagverkensemble, mesingkvintett m.m.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

På kvelden torsdag 15. august spiller Trondheim Sinfonietta samtidsmusikk på Blæst, og på kveldstid fredag 16. august kan du høre TSOs kammerorkester og TSOs blåseensemble med Bach og Mozart i Øysteinsalen i Erkebispegården. På en forhåpentligvis solfylt lørdag formiddag 17. august kan du høre TSO med sine 80 musikere spille samlet på Nordre, som er Trondheims paradegate.

Konserten på lørdag går av stabelen utenfor bygningen til Adresseavisen, og byr på Sibelius’ «Finlandia» og «Frühlingslied», «Bojarenes Inbntogsmarsj» av Halvorsen, Montis «Czardas for fiolin og orkester», Griegs «Morgenstemning» og «Dovregubbens hall», samt finalen fra Tsjaikovskijs fjerdesymfoni. Dirigent er Johannes Gustavsson, mens Constantin Popchristov er solist.

Fredag neste uke vil TSO fremføre verker av Janacek, Bartok og Dvorak, med Leif Ove Andsnes som solist. Det komplette programmet for den kommende høsten finner du her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.