Tidligere Norwegian Wood-eier stevnet for retten

Etterspillet etter 2017-konkursen fortsetter. Bostyrer reiser i tillegg millionkrav i Oslo forliksråd.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

Bostyrer og advokat Andreas S. Christensen sier tirsdag til Dagens Næringsliv (DN) at det er sendt stevning til Asker og Bærum tingrett og klage til Oslo forliksråd på til sammen 1,5 millioner kroner. Stevningen gjelder selskapene Narviga Invest og Arjuna, som styres og eies hundre prosent av Per Karsten Ims, tidligere styreleder i Norwegian Wood.

Ims bekrefter til DN at han har mottatt stevningen mot Narviga Invest. Men sier han ikke har sett noe til forliksklagen.

– Vi venter på å få konferert med selskapets advokat om hva vi skal svare på den. Vi har ennå ikke mottatt klagen mot Arjuna til Oslo Forliksråd, så den kan vi ikke ta stilling til før vi har lest den, skriver han til avisen i en epost.
Festivalen ble slått konkurs i Asker og Bærum tingrett i 7. november 2017. Den hadde da vært i drift i 25 år. Den siste Norwegian Wood,-festivalen, som gikk av stabelen  i juni samme år hadde kun norske artister på plakaten, og hadde i snitt kun i underkant av 2000 gjester per dag. 

Det skal i følge DN ha kommet inn krav til boet på rundt 4,3 millioner kroner, og flere av fordringene kommer fra artister som opptrådte på Norwegian Wood i juni i fjor. I tillegg vil det trolig tilkomme et krav fra NAVs lønnsgarantiordning for ansatte som ikke har mottatt lønn. Blant artistene som har penger utestående er navn som De Lillos og Lillebjørn Nilsen. Kravene beløper seg på henholdsvis 275.000 kroner og 85 000 kroner. Også tidligere festivalsjef Svein Bjørge venter på en betaling på 405.000 kroner.

Et forsøk fra ølgründer Henning Thoresen om å få på plass en nye festival under samme navn i Frognerparken i år, http://www.ballade.no/sak/norwegian-wood-avlyst/.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this