Festivalsjef Henning Thoresen Foto: Norsk øl

Ingen Norwegian Wood-festival til sommeren

Festivalsjef Henning Thoresen må nok en gang avlyse festivalen i Frognerbadet.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Det blir ingen Norwegian Wood festival i Frognerparken i Oslo i år heller, melder Aftenposten.

Da festivalen ble avlyst i fjor skrev festivalsjef Henning Thoresen på festivalens Facebookside: «Da vi overtok eierskapet til Norwegian Wood sent i november 2017 fikk vi mange råd om å droppe 2018 og heller jobbe mot 2019. Etterpåkloke burde vi gjort akkurat det, men det lå bare ikke i vår natur å være passive.»

Til Aftenposten forklarer han nå at forsøket på å stable festivalen på bena i 2018 også er årsaken til årets avlysning. Men han håper å få på plass partnere som vil være med å lage festival neste år, om enn sannsynligvis på et annet sted enn Frognerbadet.

– Frognerbadet har en begrensning på kapasitet. Skal man lykkes med å få inn en stor nok headliner, må man kunne ha 15.000 besøkende, ikke 7000. Da må man senke ambisjonene, og får bare tak i artister som ellers spiller i Oslo hele tiden, sier Thoresen til Aftenposten.

Like før jul ble det kjent at de tidligere eierne av festivalen er stevnet for retten etter konkursen i 2017. Stevningen gjelder selskapene Narviga Invest og Arjuna, som styres og eies hundre prosent av Per Karsten Ims, tidligere styreleder i Norwegian Wood. Det skal i følge Dagens Næringsliv ha kommet inn krav til boet på rundt 4,3 millioner kroner, og flere av fordringene kommer fra artister som opptrådte på Norwegian Wood i juni i fjor. I tillegg vil det trolig tilkomme et krav fra NAVs lønnsgarantiordning for ansatte som ikke har mottatt lønn.

Også Thoresen sliter med kapitalen. Etter 2018-avlysningen skulle billetterkjøpere få tilbake hele billettprisen. De har til nå fått i underkant av halvparten. Men Thoresen lover ifølge Aftenposten at han skal betale tilbake alt, når han får penger på plass.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev