Norwegian Wood avlyst

Festivalen skulle vært holdt i Frognerparken i Oslo i juni.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Norwegian Wood i Frognerparken i Oslo er avlyst for i år. Det skriver festivalsjef Henning Thoresen på festivalens Facebookside.

– Da vi overtok eierskapet til Norwegian Wood sent i november 2017 fikk vi mange råd om å droppe 2018 og heller jobbe mot 2019. Etterpåkloke burde vi gjort akkurat det, men det lå bare ikke i vår natur å være passive, skriver Thoresen.

Festivalsjef Henning Thoresen Foto: Norsk øl
(Foto: )

Han forklarer deretter avlysningen med økonomiske utfordringer i etterkant av festivalen, som den gang hadde andre eiere gikk konkurs i fjor:

«(…)de fleste underleverandørene (artister inkludert) ha betalt på forskudd. Og med en finansiell backing ved oppstart som ikke var der når vi trengte det som mest, ble ting vanskeligere og vanskeligere etter hvert som snøen endelig smeltet og sola kom fram bak de mørke skyene som har preget Norwegian Wood i årevis.

Vi var derfor avhengig av å selge flere billetter tidligere enn andre festivaler. En lang vinter førte dessverre til at billettsalget for oss og mange av sommerens festivaler kom sent i gang. Det ble samtidig tungt på sponsorsiden, der mange holdt seg på gjerdet for å se hvordan det gikk.»

Det er for øvrig kun en knapp måned siden festivalen gikk ut og søkte publikum som medeiere i en crowdfundingskampanje. Disse og eiere av billetter til festivalen som altså skulle gått av stabelen i Frognerbadet fra 14. til 16. juni skal i følge Thoresen få mer informasjon fremover.

Han avslutter Facebookoppdateringen med at planen er ny festival i 2019.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev