Aslak Bjørge Hermstad, Eva Pfitzenmaier, Hilde Annine Hasselberg og Steinar Yggeseth er plukket ut til Borealis Ung Komponist (Foto: Foto: Kristoffer Øen, Klara Sofie Ludvigsen, Øystein Grutle Haara. privat)

Her er årets deltakere i Borealis Ung Komponist

Fire deltakere skal utvikle sine ferdigheter som komponister under tett oppfølging av fire internasjonalt anerkjente mentorer fram mot urpremieren på Borealis 2020.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Borealis mottok i år rekordmange søknader for deltakelse i mentorprogrammet Borealis Ung Komponist, skriver festivalen for eksperimentell musikk i en pressemelding.

De fire utvalgte til programmet er Aslak Bjørge Hermstad, Eva Pfitzenmaier, Hilde Annine Hasselberg og Steinar Yggeseth. Se kort presentasjon av de fire lenger ned i saken.

– Vi har stor tro på disse fire stemmene, og har fulgt flere av dem i noen år. Vi gleder oss til å følge dem i prosessen denne høsten og vinteren, og ikke minst til å se resultatet under Borealis 2020, sier Peter Meanwell, kunstnerisk leder i Borealis.

Borealis Ung Komponist er nå i sin tredje runde, og har som mål å oppmuntre til bredere diskusjon om og formidling av komponisters arbeid på Vestlandet. Programmet vil også utfordre deltakerne til å tenke utenfor de etablerte musikalske normene, og til å knytte tettere bånd mellom utøvere og komponister i regionen.

– Vi er utrolig glade for at så mange søker på Borealis Ung Komponist, sier Tine Rude, daglig leder i Borealis. – Vi ønsker at flere skal få sjansen til å utvikle seg som komponister her på Vestlandet, og vil bidra til at regionen har et spennende og utfordrende musikkliv, også i fremtiden. Når så mange søker på mentorprogrammet viser dette oss at vi er inne på noe.

Om de fire deltakerne:
Aslak Bjørge Hermstad er komponist, og har bachelor i komposisjon fra Griegakademiet. Han har bakgrunn som pønk- og senere klassisk gitarist. Han er glad i å utforske og hente inspirasjon fra ulike uttrykk, samtidig som han har en dyp interesse for de sosiale og politiske sidene av musikk.

Eva Pfitzenmaier er født og oppvokst i Tyskland, har studert på konservatoriet i Amsterdam, og flyttet til Bergen for 10 år siden. Hun jobber mye sjangeroverskridende og multidisiplinært som vokalist, performer, komponist og tekstforfatter. Musikken hennes henter inspirasjon fra både samtidsmusikk, elektronisk musikk, alternativ pop og tradisjonell musikk fra hele verden.

Hilde Annine Hasselberg er klassisk sopran, og har sin utdanning fra Griegakademiet i Bergen. Hun har også videreutdanning i live-elektronikk fra Norges musikkhøgskole, og det er gjennom denne utdanningen at hun startet å komponere. Hasselberg har samarbeidet bl.a med Transiteatret-Bergen, BIT20 Ensemble og Borealis, og har lenge vært aktiv innen ny-musikkmiljøet i Bergen både som sanger, komponist og i sceniske produksjoner.

Steinar Yggeseth er komponist, og har studert ved Norges musikkhøgskole. Han arbeider ofte med soniske relasjoner, og hans verk utspiller seg ofte et sted mellom klang og tone. Improvisatoriske elementer er gjerne en del av hans verk, enten i prosessen, eller inkorporert i verkets framføring. Hans musikk varierer fra større ensembler til små intime sfærer.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev