Peter Meanwell og Tine Rude i et vinterkledd Bergen (Foto: Borealis)

Peter Meanwell med fornyet åremål i Borealis

Britiske Peter Meanwell skal være kunstnerisk leder for Bergens festival for eksperimentell musikk fram til 2024.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Peter Meanwell tiltrådte i 2014, samme år som daglig leder Tine Rude, og de har siden den gang gjennomført fem festivaler sammen.

– Et samstemt styre er veldig glade for at Peter har takket ja til et nytt åremål. Borealis har hatt en fantastisk utvikling under hans og Tine Rudes ledelse. Et nytt åremål gir muligheter til å jobbe langsiktig med den kunstneriske utviklingen av festivalen. Vi ser fram til nye modige og spennende opplevelser, sier styreleder Elise Sæle Dahle i en pressemelding.

Borealis har eksistert siden 2004. Festivalen var kjent som Borealis Contemporary Music Festival frem til Meanwell og Rudes første festival i 2015, da de introduserte den nye tittelen: Borealis – en festival for eksperimentell musikk. Dette skiftet er en viktig del av lederteamets visjon om en mer åpen kommunikasjon og beskrivelse rundt den typen musikk som festivalen presenterer.

Peter Meanwell er glad for å fortsette i jobben:
– Jeg er veldig glad for å skulle fortsette å jobbe i Borealis, og gleder meg til å videreutvikle et sted for eventyrlystne lyttere og kritisk kunstnerisk undersøkelse, sier han.

– Det er en absolutt glede å jobbe med komponister, kunstnere og musikere fra nær og fjern, og bestille verk, initiere prosjekter og ha åpne samtaler sammen. Å se at publikum har reagert positivt på en festival som er fokusert på radikal kunst og musikk, og som vektlegger kjønnsbalanse og mangfold i sin programmering, er veldig spennende. Jeg håper at vi de neste årene kan fortsette å gjøre Borealis til et sted der alle føler de kan ta del. Jeg ser frem mot å presentere flere prosjekter som presser grensene for hvordan vi lytter sammen, og til å jobbe i Bergen med det fantastiske Borealis-teamet, og våre samarbeidspartnere som er spredt over hele byen.

Les mer om Borealis – en festival for eksperimentell musikk her.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Krafttak for sang

Fagkonsulent

Folkeakademienes landsforbund – Sang i eldreomsorgen

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev