Carte Blanche - Norges nasjonale kompani for samtidsdans (Foto: Tale Hendnes)

Øy – der eksperimentell elektronika og R&B møter samtidsdans

Borealis og Carte Blanche samarbeider om bestillingsverket «Øy», med danser og koreograf Ole Martin Meland og duoen Smerz.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Bestillingsverket Øy er «et etterlengtet samarbeid», som de to partnerne kaller det i pressemeldingen, mellom Borealis – festivalen for eksperimentell musikk og Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans.

Øy er en danseforestilling som skapes av Carte Blanche-danser og koreograf Ole Martin Meland og den norske elektronika- og R&B-duoen Smerz. De har latt seg inspirere av russiske skogs-hooligans, okkult horror, stille dagdrivere, muskler og gitarer, kammermusikk og finkultur i forestillingen, som er laget for syv Carte Blanche-dansere og Smerz.

Bestillingsverket vil vises i Kunstmuseet KODE 2, plassert midt i museumshjertet av Bergen sentrum, under Borealisfestivalen i mars 2020. Forestillingen fremføres to dager på rad under festivalen, og reiser deretter ut på turné.

Danser og koreograf Ole Martin Meland (Foto: Tale Hendnes)

Danser og koreograf Ole Martin Meland har vært fast ansatt som danser i Norges nasjonale kompani for samtidsdans, Carte Blanche, siden 2006. Han hadde sin debut som koreograf med verket BROTHER for Carte Blanche i 2013. I etterkant har han koreografert flere verk samt bestillingsverk for Groteska Theatre Krakow, Iceland Dance Company og Oslo Danse Ensemble.

Elektronika- og R&B-duoen Smerz, med Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg (Foto: Erica Casier)

Inspirert av friheten og umiddelbarheten i footwork-sjangeren lager Smerz «hypnotisk musikk med en følelsesmessig ærlighet så minimalistisk at den blir brutal», sier arrangørene i meldingen til Ballade. Dagsavisens Mode Steinkjer skrev dette om Smerz etter deres konsert på Roskildefestivalen i 2018: «I det unike møtet mellom electronikaen, duoens koreograferte mystikk, kontrastene mellom de to musikernes vokaler og de tolkningsåpne iscenesettelsene, oppstår det en underlig og velkommen form for magi, ispedd en ikke uvelkommen dose humor.»

Borealis – en festival for eksperimentell musikk skjer 4.-8. mars 2020, og her kan du lese mer om festivalen og programmet. Les mer om Carte Blanche her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Kulturskolelærer sang

Molde kulturskole

Universitetslektor II i fløyte

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev