F.v. Carmina Escobar, Elaine Mitchener, Therese B. Ulvo, Øyvind Torvund (Foto: Fotobyline fra venstre Kegan McGurk, Jana Chiellino, Andreas Ulvo, Dimitri Djuric)

Borealis Ung Komponist søker musikkskapere

Mentorprogrammet Borealis Ung Komponist ser etter fire allsidige musikkskapere i startfasen av karrieren, og som ønsker å videreutvikle sine ferdigheter.

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

– Vi ønsker å være med på å skape et rikt og levende musikkmiljø i Bergen og på Vestlandet, og tilbyr derfor et mentorprogram som strekker seg over 8 måneder, og ender med en fremførelse av nye verk på Borealis i Bergen, skapt av deltakerne, forteller Tine Rude, daglig leder i Borealis – festivalen for eksperimentell musikk i en melding til Ballade.

– Deltakerne vil følges opp av fire internasjonalt anerkjente komponister og jobbe tett sammen med et ensemble gjennom fire samlinger – fra august 2019 og frem til urfremførelse på Borealis i mars 2020. Alle samlingene finner sted i Bergen. Med andre ord: Fire deltakere, fire mentorer, ett ensemble, fire samlinger over åtte måneder, og et hav av muligheter, forteller Rude.

Søkerne må ikke være fra eller bosatt i Bergen eller på vestlandet. Men Borealis kan prioritere søkere med en relasjon til regionen Vestlandet, siden vi ønsker å styrke musikkfeltet her, sier Rude.

Hun fortsetter med å påpeke at mentorprogrammet skal være en trygg utviklingsarena, samtidig som deltakerne må være forberedt på å utfordre seg selv, og å jobbe både i gruppe og selvstendig.

– Mentorprogrammet er tenkt for gryende komponister i alle aldre som ønsker å utforske komposisjonshåndverket dypere. Vi er interessert i å samle en mangfoldig gruppe mennesker med ulike musikalske preferanser. Deltakerne trenger ikke jobbe utelukkende med notert musikk, det er åpent for å bruke andre metoder for å formidle sine musikalske ideer, som for eksempel grafiske partitur, sier hun.

– Vi oppfordrer alle som synes mentorprogrammet virker interessant og relevant, til å søke – uansett kjønn, alder og musikalsk bakgrunn!

– Dette er en helt unik mulighet til å ta et steg videre, under veiledning fra noen av de dyktigste og mest kreative komponistene fra hele verden, og i tett samarbeid med dyktige musikere, sier Tine Rude.

Årets mentorer er et utvalg av fire komponister fra Norge og utlandet: Carmina Escobar (MX), Elaine Mitchener (UK), Therese B. Ulvo (NO) og Øyvind Torvund (NO). I tillegg til tett oppfølging fra mentorene, vil deltakerne arbeide sammen med trioen som verkene skrives for. Trioen er bosatt i Bergen, heter YrrY, og består av vokalist Mari Galambos Grue og perkusjonistene Håkon Skjæret og Owen Weaver.

Søknadsfrist 31. mai.

Mer informasjon om programmet finner du her.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev