Illustrasjonsbilde: Håkon Kornstad holdt konsert hjemmefra lørdag 14. mars via Brakkesyke 2020 (Foto: Skjermdump fra Facebook)

Samleside for nettkonserter

Koronasituasjonen skaper nye konsertarenaer og formidlingsmåter. Her samler Ballade ulike arenaer og plattformer på nett. Tips oss!

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Musikklivet i Norge har på imponerende vis samlet seg om en rekke kreative tiltak for å fortsette formidlingen av levende musikk til publikum – og publikum følger opp. Her samler Ballade ulike alternative konsertscener, der du kan se og høre både favorittmusikk og -utøvere og oppdage nye, rett til deg, der du er. Her finner du linker til sider med musikk innen de aller fleste sjangre og uttrykk, inkludert konserter for hele familien og klubbkonsept med DJs. Denne samlesida vil oppdateres med nye tiltak, endringer i tiltakene og annet relevant, så vi er veldig glade for tips og informasjon som hjelper oss med det. Send oppdateringer til guro[alfakrøll]ballade[punktum]no.

Bergen Digitalfestival
Bergen Digitalfestival er en åpen scene for underholdningsartister i Vestland fylke. Alt overskudd går til veldedige formål og til artister som har mistet hele livsgrunnlaget sitt på grunn av koronaviruset, skriver arrangørene på Facebook-siden sin. «Bli hjemme – Med hjerte for Bergen».
Lenke til Bergen Digitalfestival

Bergen Filharmoniske Orkester

Gratis nettkonserter fra Bergen Filharmoniske Orkester, fra deres egen kanal BergenPhilLive. Torsdag 23. april kl. 19.30 lanserer orkesteret en ny, digital kammermusikk-serie som bare strømmes på Bergenphilive.no, følg lenken under her.
Lenke til Bergen-Filharmonikerne live

Bergen Kjøtt Studio Sessions
Gi tirsdagen litt følelse! Med live-musikk direkte fra ulike studio på Bergen Kjøtt! Bergen Kjøtt huser et kreativt samfunn med over 150 musikere, produsenter og kunstnere, og Bergen Kjøtt Studio Sessions er en serie hvor vi forener ulike studio-oppsett med hverandre (ikke fysisk), forteller arrangørene. Her får du streaming av nye musikalske samarbeid, improvisasjoner og kreasjoner til tirsdagskvelden i hjemmeisolasjon. Første Studio Session fra Bergen Kjøtt skjer tirsdag 31. mars kl. 19.00.
Lenke til Bergen Kjøtt Studio Sessions på Facebook

Bergen Nå
På hjemmesiden til Bergen Nå finner du oversikt over de ulike musikk- og kulturtilbudene i Bergen, fra drive-in standup til digital ungdomsklubb, til strømmede kirkekonserter og digitale festivaler i byen.
Lenke til Bergen Nå

Brakkesyke 2020

Velkommen til den eneste kulturelle eventen du gleder deg til blir avlyst, skrev initiativtakerne på Facebookgruppen da de startet opp. Brakkesyke 2020 er allerede et godt etablert virtuelt konsertsted, som arrangørene kaller det, og har fått mye oppmerksomhet både i media og hos publikum (og hos politikerne – kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja ga honnør til tiltaket allerede under en av de første pressekonferansene i forbindelse med krisepakke for kulturlivet, lørdag 14. mars).
Lenke til Brakkesyke 2020 på Facebook

Christer Falck og HES: Koronerulling
Digitale konserter i god kvalitet rett hjem i stua di. Pengene går til artistene selv, skriver arrangørene bak Koronerulling, som startet opp i går, onsdag 18. mars. Konsertene spilles inn på Sentralen i Oslo, uten publikum, og i tråd med retningslinjene fra offentlige myndigheter for å hindre smitte av viruset.
Lenke til Koronerulling på Facebook

Cudrio Recording
Vintage-studioet Cudrio Recording i Langesund strømmer konserter fra studioet i samarbeid med DigitalScenen pro.
Lenke til Cudrio Recording på Facebook

DigitalScenen
La oss holde digitale konserter, forestillinger, foredrag med mer hvor kunstnere og kulturfolk fortsatt kan tjene på sin kreativitet! De fremfører, og vi som publikum oppfordres til å vippse en selvvalgt sum for forestillingen, skriver arrangørene om tiltaket.
Lenke til DigitalScenen på Facebook

Electric Audio Unit – Audiorama
Electric Audio Unit (EAU) spiller 12 nettkonserter denne sommeren, i samarbeid med svenske Audiorama. Programmene består av 3D-musikk og omsluttende lyd – binauralt kodet og beregnet på lytting med gode hodetelefoner. Publikum vil oppleve omsluttende lytteopplevelser på et helt annet nivå. Programmene er satt sammen av samtidsmusikk skapt av noen av de mest aktuelle komponistene og lydkunstnerne i feltet i dag. Samme program spilles to ganger per dag: 9. juni – Audiorama / Magnus Bunnskog, 16. juni – EAU / Anders Tveit, 23. juni – Audiorama / Marcus Wrangö, 30. juni – EAU / Anders Vinjar, 18. juli EAU / Ernst.
Lenke til nettsiden for EAU-Audiorama-konsertene

Jakobstrøm
Vi har jobbet på spreng for å lage et program som er akkurat passe eklektisk – som både feirer påske – og feirer musikk, kunst og alt som gjør livet verdt å leve, skriver Kulturkirken Jakob på Facebooksida si. Jakobstrøm heter serien, som teller 15 arrangementer fra 27. mars til 10. april. – Vi har ingen rike onkler, ingen offentlige penger — ingenting annet å produsere dette for enn luft og kjærlighet — og deres gode vilje, vårt kjære publikum. Alt blir produsert, mikset og streamet av vårt eget tekniske team i Jakob sammen med Tim Harris og Broadcast Oslo. Noen av konsertene vil bli samsendt med Brakkesyke 2020, andre på våre egne Facebooksider og selvsagt krysspostet på artistsidene, forteller Kulturkirken.
Lenke til Jakobstrøm på Facebook

Klassisk karantene
Livekonserter, hundrevis av timer med digitale konsertfavoritter, digitale mesterklasser og artikler til karantenetiden. Klassisk karantene initieres av Klassisk tirsdag, og er en del av internasjonalt nettverk av musikere og kunstnere som ønsker å bidra med inspirasjon og håp i situasjonen vi er i, skriver arrangørene på nettsiden sin. Nyt musikken!
Lenke til Klassisk karantene

Kouame møter barna – hver dag kl. 14.00
Når Kouame ikke kan komme til barna, og barna ikke kan komme til Kouame – så møtes vi til en hyggestund her på nett. Vi er ikke alene, ingen grunn til å kjede seg. Velkommen!, skriver Kouame Sereba på Facebooksiden for hans konserter for barn. Kouame fortsetter sine møter med barna ut mars måned, og på denne linken finner dere også opptak av tidligere konserter i serien.
Lenke til Kouame møter barna

KORK – Kringkastingsorkesteret
NRKs kringkastingsorkester, KORK, har direktestrømming av konserter hver onsdag kl. 20.00 (med unntak av onsdag i påsken). Direktestrømmen ser du på denne lenken. Konsertene sendes også på radiokanalen NRK Klassisk parallelt. I tillegg kan du se opptak av konserter i NRK nett-tv-serien «KORK – Hele landets orkester» på  denne lenken – her finner du alle KORKs fredagskonserter. På denne lenken finnes også en guide over NRKs musikksatsing på NRK2 .
Lenke til KORKs hovedside

Kulturaukefondet

Kulturaukefondet er eit lokalt kulturfond på Voss. Fondet skal stimulere og støtte opp under det lokale kulturlivet i tida etter koronakrisa, og har som primærfunksjon å tilby underskotsgarantiar til små og uavhengige arrangørar, skriv initiativtakarane på Facebooksida til fondet. Konsertar strømmast via lenka under her, følg med på arrangementsoversikta for kommande framsyningar.
Lenke til Kulturaukefondets Facebookside

Let’s stick together for the music

Let’s stick together for the music er et konsept for å støtte flere ledd som er med å skape en god konsertopplevelse. Prosjektet er et samarbeid mellom Thrillout.live (thrillout as), Rock In i Oslo, Brenn Alt og Huset Scene i Moelv.
Lenke til Let’s stick together for the music på Facebook og på Thrillouts hjemmeside

Lieder Live
Strømmeserien Lieder Live strømmer konserter hver første søndag i måneden, med oppstart søndag 3. mai kl. 20.00 og Lieder av Mozart på programmet. Serien vil i utgangspunktet sendes resten av året. Konsertene er lieder av ulike komponister i en lett blanding fra Norge, Norden og Europa for øvrig, og det er mezzosopran Marianne Beate Kielland og pianist Ole Christian Haagenrud som står for serien. – Hvis det tar lang, lang tid før kulturlivet er på beina igjen, blir det sikkert aktuelt å trekke inn andre aktører etter hvert, forteller Kielland til Ballade.
Lenke til Lieder Live på YouTube, på Facebook og på Marianne Beate Kiellands hjemmeside

Molde Livestream
Det er viktig å holde liv i musikkmiljøet i Molde, forteller arrangør Molde Livestream om sitt nye digitale konserttiltak. Til nå er tre digitale konserter gjennomført, og konserter spilles live hver lørdag og onsdag fremover. Følg linken under for program.
Lenke til Molde Livestream

Moskus Sessions
Bar Moskus i Trondheim har satt i gang et samarbeid med Crispin Glover Records og Dora 3 om livekonserter på nett med lokale artister. – Fortvil ikke, vi kjører livestream fra Moskus scene (nesten) hver kveld for å korte ned ventetiden, sier arrangørene på Facebooksida. Konsertene sendes også på adressa.no.
Lenke til Moskus Sessions’ Facebookside

Musikkteaterforums 2 meter unna….
2 meter unna heter den digitale intervjuserien Musikkteaterforum arrangerer åtte mandager på rad, fra 20. april til og med 8. juni, klokken 20.00 hver gang. Musikkteaterforum er interesseorganisasjonen for 370 av landets musikalartister, og åtte av disse vil samtale med regissør Johan Osuldsen om sitt arbeidsliv og karriere, og gi publikum en intim musikalsk opplevelse. Mandag 20. april startet 2 meter unna med Jannike Kruse, de påfølgende sju er musikalartistene André Søfteland, Hans Marius Hoff Mittet, Heidi Ruud Ellingsen, Sindre Postholm, Mari Lerberg Fossum, Erik-André Hvidsten og Mathias Luppichini.
Lenke til Musikkteaterforums Facebook-side 

Musikkterapi Live Bergen
Musikkterapi Live er et samlingssted for deling av eventer og konserter tilknyttet musikkterapi og helse i Bergen.
Lenke til Musikkterapi Live Bergen

Nasjonal jazzkringkasting
Victoria Nasjonal jazzscene i Oslo skifter midlertidig navn til Nasjonal jazzkringkasting, og gir deg et fabelaktig program rett inn i stua, skrev arrangørene da de i midten av april la opp til strømmekonserter fra den ærverdige scenen midt på Karl Johan. – Vi har fått med oss drømmepartnere i Millimedia As på produksjonssiden og Brakkesyke 2020 som med distributør, forteller de videre, – og ikke minst fantastiske artister som kommer til å gi deg også goder minner om hjemmelivet!
Lenke til Nasjonal jazzkringkasting

Newtone Sessions
– Newtone Sessions er en live konsertserie som fokuserer på å levere kvalitet i alle ledd, ikke bare hos artistene, men også på teknikk, lys, video og ikke minst lyd, forteller arrangøren i en e-post Ballade. – Vi har hittil hatt 15 konserter, med blant andre Tine Thing Helseth, Gunnar Flagstad med venner, Numa Edema, Sunniva Lundh, Fight The Fight og mange flere. Fremover venter konserter med blant andre Noora Noor, Per Mathiesen, Magnus Bokn, Ivan Blomquist og Mari Samuelsen. Newtone Studio ligger på Kalbakken i Oslo er et av Norges største studio, og har rom til å gjøre konserter med større ensembler samtidig som smittevernsreglene blir overholdt.
Lenke til Newtone Sessions på Facebook

Opera til folket
Opera til folket er en frivillig organisasjon som sprer opera til folk flest. – Vanligvis er det stappfullt på Gamle Raadhus Scene i Oslo hver lørdag, men i disse koronatider lar det seg ikke gjøre. Heldigvis har vi et veldig trofast publikum, og nærmere 2000 operaentusiaster har sett de to siste lørdagsoperaene. Flere av seerne vippser oss, slik at vi kan betale utøverne honorar. Det kommer godt med, nå som mange musikere opplever å miste de fleste jobbene sine, skriver arrangøren.
Lenke til Opera til folket på YouTube

OsloClubCast

OsloClubCast samarbeider med klubbene JÆGER, THE VILLA, BLÅ og platebutikken Baklengs om prosjektet DUGNAD – for artister uten lønn, der de ønsker å bidra med støtte til artistene innen elektronisk undergrunns dansemusikk som trenger det mest. – Og hva er bedre enn i den anledning enn å kunne tilby våre kjære artister rett hjem i din egen stue! Vi holder selvfølgelig en digital meters avstand og byr dermed på elektroniske konserter, dj-sett, tech-prat, intervjuer og annet audiovisuelt innhold på nett, skriver arrangørene; – Hver dag kl 20:00 vil vi slippe nye videoer på www.osloclubcast.com slik at du og dine kan danse litt og få opp humøret i egen karantenetilværelse.
Lenke til OsloClubCasts Facebookside

Oslo-Filharmonien på YouTube
Det er stille i konsertsalen for tiden, men Oslo-Filharmonien kan fremdeles oppleves på Youtube!, skriver det internasjonalt anerkjente symfoniorkesteret i hovedstaden, med over 100 musikere og en nesten 100 år lang historie. De nærmeste ukene vil orkesteret legge ut mange nye videoer på Youtube-kanalen sin, som er liveopptak fra Oslo-Filharmoniens konserter i senere tid.
Lenke til Oslo-Filharmoniens YouTube-kanal

Organisten inviterer…
Organisten inviterer…. er en konsertserie fra Båstad kirke i Trøgstad. Organisten som inviterer ulike norske artister og musikere heter Leif Ingvald Skaug, og er organist i Eidsberg-kirkene i Indre Østfold kommune. – Vi planlegger slike kirkekonserter tre ganger i uken, forteller Skaug, som i dagene framover har bedt med seg blant andre Lewi Bergrud, Arild Stav og Svein Skulstad, Knut A. Sørum, Ole A. Børud og Frøydis Grorud. – Det er helt gratis å være på konsertene, men vi oppfordrer til å gi en gave på Vipps for å dekke kostnadene våre… sånn at både teknikere og artister får det de fortjener, skriver arrangøren.
Lenke til Organisten inviterer… på Facebook

Riksscenen strømmer
Folkemusikk og folkedans live fra Riksscenen rett inn i stua di! Hver torsdag denne våren byr Riksscenen på strømmekonserter med folkemusikk og folkedans, live fra Riksscenens lokaler i Oslo. Konsertene spilles inn uten publikum, og i tråd med retningslinjene fra offentlige myndigheter for å hindre smitte av viruset, skriver arrangøren på nettsiden sin.
Lenke til Riksscenen strømmer

Ta:lik Records

Plateselskapet ta:lik vart stifta i 1999, og arbeider med å gje ut norsk folkemusikk, fortel selskapet på Facebook-sida si. Dei har til no gjeve ut 180 CD-ar, og laga ein god del musikkvideoar. No strømmer dei også konsertar – følg med på Facebook-sida deira for informasjon om kommande konsertar.
Lenke til Ta:lik Records’ Facebookside

Tou Sessions
Tou Sessions er en filmet konsertserie som skulle starte innspilling denne våren og lanseres til høsten, skriver initiativtakerne og arrangørene bak Tou Sessions på Facebooksiden sin. De forteller videre: – Grunnet vår felles situasjon og isolasjon i disse dager, og ikke minst inspirert av de fine folka bak Brakkesyke 2020, fremskynder vi prosessen og lanserer Tou Sessions gjennom live sending på Facebook i stedet. Og det litt brennkvikt – vi trenger nå musikken mer enn noen gang! Konsertene som sendes vil være innspilt live enten fra de respektive artisters hjem, Tou Lyd eller lytterommet til T-Time Vinylplant i Stavanger. Bak Tou Sessions står musiker, artist og produsent Oliver Hohlbrugger, musiker og produsent Børge Fjordheim og lydtekniker Frank Østebø. Sammen har de knyttet til seg en rekke gode folk, blant annet lydtekniker og produksjonsleder Johan Kristian Berntsen som organiserer konsertene fortløpende fra sitt hjemmekontor.
Lenke til Tou Sessions på Facebook

Valy Sessions
– Det er i vanskelige tider vi trenger kulturen mest. Vi presenterer derfor VALY sessions, skriver arrangørene på siden sin. – Vi rigger opp en konsertscene på lageret vårt i Alta, og gir artister muligheten å holde konserter eller andre forestillinger som streames gratis på nett. Det blir lagt opp til en løsning hvor publikum kan vippse penger til artistene for å hjelpe de å holde hodet over vannet frem til vi igjen kan samles i landets mange konsertarenaer. Lørdag 21. mars arrangerer Valy Sessions konsert med rapperen SlinCraze.
Lenke til Valy Sessions på Facebook

Verftet Online Music Festival – 27. mars til 6. april
Bergens største virtuelle konsertfestival der vi kan glede oss over musikken – sammen. Vi vil snu fortvilelse og frustrasjon i disse dager til nyvinning og positivitet, og inviterer alle til en digital festivalopplevelse helt utenom det vanlige – rett hjem til din egen stue.Tune in fra 27. mars til 6. april og bli med på en helt spesiell kulturopplevelse. Strøm digitale konserter i topp kvalitet hvor enn du er, med noen av de beste artistene Bergen har å by på, skriver arrangørene på Facebook-siden.
Lenke til Verftet Online Music Festival på Facebook

Vi er live!
Vi er live! er en streaming-plattform utviklet av og for bransjen, utviklet og lansert de siste dagene, etter den nye situasjonen kulturlivet og vi alle befinner oss i. Vi er live! er for betalt live-streaming av ulike kulturarrangementer. – Dette er vår måte å hjelpe bransjen vi er en del av gjennom den vanskelige tida vi brått gikk inn i, sier musiker og utvikler Jonas Barsten fra Oslo lydproduksjon (OLYP), som er en av initiativtakerne. – Vi har jobba døgnet rundt den siste uka for å få dette opp og gå, nå gleder vi oss til å kunne bidra til dugnaden. Det er mange fantastiske initiativer rundt omkring i Norge nå, og vi oppfordrer scener, utøvere og andre til å ta kontakt dersom de ønsker å være på tjenesten, sier Barsten.
Se Vi er live!s FAQ-side («ofte stilte spørsmål») for utdypende informasjon om tilbudet, og lista over kommende konserter. På Vi er live! kan du også delta på musikkfestivalen Et helt annet sted i påsken.
Lenke til nettsida til Vi er live!

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.