Cikada Quartet

Politisk kuvending redder Fond for lyd og bilde

Fond for lyd og bilde kommer allikevel ikke til å kuttes med 9 millioner, slik som det ble fremlagt i forslaget til statsbudsjett for 2004. Det er uvisst hva grunnen til denne kuvendingen er, men politikerne har altså ombestemt seg – fondet som hvert år hjelper hundrevis av plateproduksjoner og turneer vil få beholde sine 25 millioner også til neste år. – Dette er veldig overraskende og veldig gledelig, sier FFLBs Guri Skjeldal.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Knut Steen

Den gledelige nyheten ble kjent sent i går, forteller Skjeldal:

— Vi har det enda ikke skriftlig, men Kultur- og kirkedepartementet informerte på Kulturrådets årskonferanse om at det ikke blir noe kutt i Fond for lyd og bildes bevilgning til neste år. Alle de ni millionene er tilbakeført. Dette er gledelige nyheter for oss og alle de som sokner til fondet, sier Skjeldal til Ballade i dag.

Tanken bak kuttet, og grunnen til den raske snuoperasjonen, har ikke Skjeldal noen forklaring på.

— Jeg kjenner ikke bakgrunnen, verken for kuttet eller tilbakeføringen, dette er en sak for politikerne, sier hun.

Ballade har fått tips om at kuttene nå kommer til å gå utover forsvarsbudsjettet, men dette er foreløpig ikke noe Skjeldal kan bekrefte.

— Vi vet ingenting om hvor kuttene kommer nå, men vi håper selvsagt at det ikke vil gå utover andre poster i kulturlivet, sier Skjeldal.

FFLB opererer dermed nok en gang med et budsjett på 25 millioner, noe Skjeldal fremdeles føler utilstrekkelig:

— Det finnes mange gode søknader som vi må si nei til. Nå er det litt under 7 % av søkte midler som blir delt ut, styret i FFLB har søkt om at i alle fall 10 % av søknads-summene skal kunne innvilges. Dette hadde betydd en økning fra 25 til ca 40 millioner i året, men med tanke på hvor mange gode og viktige prosjekter det søkes støtte til hvert år, synes vi ikke at dette er urimelig. Men dette må selvsagt sees i sammenheng med hvor mange andre søkemuligheter det finnes andre steder, sier Skjeldal, som understreker at hun er svært glad for at midlene nå er tilbake i fondet.

FONOs Jan Paulsen sa i går til Ballade at det ikke finnes noen andre søknadsmuligheter til plateproduksjon enn nettopp FFLB?

— Akkurat til CD-produksjon er det nok ikke mange alternativer, nei, så her spiller vi en enormt viktig rolle i å hjelpe smalere utgivelser ut i butikkhyllene, mener Skjeldal.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev