Ørjan Matre (Foto: Ingvild Festervoll Melien)

De nominerte til Nordisk råds musikkpris 2020

Lyriske stykker av Ørjan Matre og Theory of the Subject av Trond Reinholdtsen nominert fra Norge.

Kalender

Oslo Operafestival OPERAKONSERT

17/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Oslo Operafestival OPERAPERLER

17/09/2021 Kl. 21:00

Oslo

Oslo Operafestival – Lørdagsopera

18/09/2021 Kl. 15:30

Oslo

Tolv verk er nominert til Nordisk råds musikkpris 2020: Popalbum, filmmusikk, symfonier og konserter som er skapt av musikere fra tre generasjoner. Nominasjonene ble offentliggjort under en digital direktesending fra London og København i dag, tirsdag 16. juni.

Nominasjonene representerer et bredt spekter av nordisk musikk, og ble presentert av vertene Andrew Mellor, britisk journalist, og Anna Þorvaldsdóttir, islandsk komponist og tidligere prisvinner (2012).- Det har vært et privilegium å bli kjent med prosjektene som er nominert til årets Nordisk råds musikkpris, sier Andrew Mellor. 

– De strekker seg fra popalbum og filmmusikk til symfonier og konserter, og de er skapt av musikere fra tre generasjoner. Alle tolv prosjektene forenes av teknisk stringens og et presserende behov for å si noe gjennom musikk. Alle tolv fortjener et bredt publikum, og det håper vi å kunne bidra til gjennom denne satsingen, sier den britiske musikkjournalisten og kritikeren, bosatt i København.

Færøyene

Vinneren offentliggjøres 27. oktober under en prisseremoni i Reykjavík i forbindelse med Nordisk råds sesjon. Vinneren mottar prisstatuetten “Nordlys” og 350 000 danske kroner.

LES MER på hjemmesiden til Norden.org 

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev