Lars Lillo-Stenberg

Lars Lillo-Stenberg: Sangfugl blant isbjørner

Rikskonsertenes skolekonserter dekker som kjent hele Norges land. Tirsdag og onsdag denne uken spiller Lars Lillo-Stenberg for små og store i Longyearbyen på Svalbard. Og DeLillos-sangeren er langtfra alene: I løpet av dette året presenteres mer enn seks og et halvt tusen konserter for ca. 750 000 unge publikummere på skolene i 367 av Norges kommuner.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

På dagtid er det alle barn og ungdom på grunn- og videregående skole i Longyearbyen som får eksklusive konserter med den velkjente musikeren fra Oslo vest. Tirsdag kveld åpner Huset, Svalbards kultur- og aktivitetshus, dørene for skolebarnas foreldre. Dermed får også Svalbards voksenpublikum høre en av landets mest kjente visesangere og gitarister, og ikke minst ta del i hva barna har opplevd på skolen.

Lars Lillo-Stenberg er kanskje mest kjent fra gruppa deLillos, som han dannet i 1984 og som fikk sitt store gjennombrudd med albumet Suser avgårde i 1986. I 1996 ga Lillo-Stenberg ut CDen «Å var jeg en sangfugl». Repertoaret på Cden er for en stor del hentet fra Mads Bergs kjente sangbok, en institusjon i musikkundervisningen i den norske skolen. Men her gjør Lillo-Stenberg helt personlige fortolkninger av alle de kjente og kjære sangene, hvor han bruker sine egne musikalske referanser, sitt eget uttrykk, sine egne musikalske premisser, og alltid med stor respekt for den skatten dette sangmaterialet er. Slik får de gamle sangene nytt liv, heter det i pressemeldingen fra Rikskonsertene.

På konsertene i Longyearbyen vil de fleste låtene være fra nettopp «Å var jeg en sangfugl», men noe av repertoaret er også hentet fra DeLillos-katalogen. Skolekonsertordningen knytter til seg et stort antall av landets beste musikere innen alle sjangre. I løpet av 2003 presenteres 235 program gjennom mer enn 6500 konserter for ca. 750.000 unge publikummere på skolene i 367 av Norges kommuner. Litt mindre enn halvparten presenteres av Rikskonsertene, og de resterende av fylkeskommunene.

Blant artister og prosjekter som denne våren har lagt ut på veien for Skolekonsertene, finner vi navn som Gumbo, Lyriaka, Sofa Duo med Jaap Blonk, Steinar Albrigtsen, Trio Mediæval, Maria Solheim, Rubbel & Beat, Lars i Pipa, Skrekk, Tri O´Trang og Fire rare påfunn med Spunk.

Lars Lillo-Stenbergs konserter på Svalbard:

* Tirsdag 1. april kl. 11.30 Longyearbyen, Huset – skolekonsert for barnehager og 1.-4. klasse
* Tirsdag 1. april kl. 20.00 Longyearbyen, Huset – offentlig konsert
* Onsdag 2. april kl. 11.30 Longyearbyen, Huset – skolekonsert for 5.-10. klasse + videregående.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.