Arve Henriksen, Jan Bang

Akustisk elektronikk med Bang, Henriksen, Kleive

Arve Henriksen, Jan Bang og Audun Kleive gjennomfører denne uken andre og siste del av Rikskonsertturneen «Akustisk elektronikk». Rå, løssluppen og samkjørt improvisasjon er nøkkelordet når disse tre musikerne for første gang opptrer i et rendyrket trioformat. Denne uken står Nord- og Midt-Norge for tur, med konserter i Tromsø, Trondheim og Ørsta.

Kalender

Lørdagsopera: Jussi i våre hjerter

02/03/2024 Kl. 18:00

Oslo

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

De har alle tre spilt i en rekke sammenhenger i den norske nyjazzens møte med elektronika, og er kompromissløst banebrytende innen både norsk og europeisk jazz, skriver Rikskonsertene i sin pressemelding, og fortsetter: – Produksjonen «Akustisk elektronikk» gir publikum en sjangeroverskridende, leken, rocka, krevende og morsom konsert. Unge, nysgjerrige musikkinteresserte og eldre, hardbarkede jazzere eller rett og slett musikkfrelste lyttere; alle vil ha en helt spesiell konsertopplevelse med Henriksen, Bang og Kleive.

— Vi ønsker å gi lytterne stemningsmusikk som hjelper dem å tenke fritt, sier Arve Henriksen selv til Rikskonsertene i forbindelse med turneen. – Lydbildene vi skaper skal legge til rette for egne tankebilder hos publikum, slik at hver og en får en unik opplevelse av musikken.

Arve Henriksen fikk strålende kritikker i inn- og utland høsten 2001, i forbindelse med solo-utgivelsen «Sakuteiki» på Rune Grammofon. Denne høsten har han i tillegg til å turnere med denne produksjonen turnert Storbritannia med saksofonisten og komponisten Iain Ballamy og prosjektet Food. Han er også aktuell med Supersilent, som er eneste nordiske artist ved siden av Björk som er funnet verdig en plass på en prestisjetung tre CDers boks som det britiske plateselskapet Mute i disse dager gir ut i samarbeid med det engelske musikkbladet The Wire.

Improvisasjonsformen til Henriksen, Bang og Kleive innebærer at ingen innspill er planlagt på forhånd. Dette forutsetter ikke bare at alle tre kjenner hverandre godt, det innebærer også at de har en felles forståelse av instrumentenes virkemidler som basis.

— Det kan kanskje høres abstrakt ut, men det er utrolig spennende, fortsetter Henriksen. – Hver konsert blir spesiell.

Rikskonsertene beskriver «Akustisk Elektronikk» med følgende stikkord:

«Arve Henriksens egenartede luftige trompettone, inspirert av japansk fløyte; Audun Kleives massive og minimalistiske trommespill;Jan Bangs direkte bearbeidelse av lyder og fraser: Sammen skaper de lydbilder av luft, slag og elektronikk. Lydbilder som gir sansene noe å tygge på.»

De gjenstående konsertene på turneen er på Driv i Tromsø (28. november), Kjeller’n i Trondheim (29. november) og Kroa i Volda (30. november). Tidligere i høst har trioen besøkt følgende norske nyer og tettsteder: Sarpsborg, Horten, Bø, Oslo, Stavanger, Eidsvoll og Vadsø.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.