Liv og Ernst Simon Glaser

To ganger Glaser på turné

Cellisten Ernst Simon Glaser (28) var Rikskonsertenes «Årets unge solist» i 2002. Nå er han klar for en Rikskonsertturné med sin halvsøster Liv Glaser. Sammen blir dette et sjeldent møte mellom to generasjoner, to søsken og to fantastiske musikere. På turnéen skal han bl.a. urfremføre et helt nytt norsk verk for solo cello av den unge komponisten Eivind Buene, forteller en pressemelding fra Rikskonsertene.

Kalender

Den legendariske – nå avdøde – fiolinisten Ernst Glaser er far til både Ernst Simon Glaser og Liv Glaser. Syv år gammel begynte Ernst Simon å spille cello og musikkstudiene brakte ham senere til England. Han er nå en av musikerne i INTRO-klassisk; Rikskonsertenes treårige lanseringsprogram for fremragende utøvere innen den klassiske, kunstmusikalske sjangeren. Under Festspillene i Bergen 2001 vant han tittelen Årets Unge Solist 2002. Ernst Simon er for tiden ansatt som solocellist i Den Norske Opera og har en rekke engasjementer i tiden som kommer, både som kammermusiker og solist med orkestre. Som avslutning på turneen holder han sin debutkonsert i Universitetets Aula tirsdag 11. mars kl. 19.30.

Vitamininnsprøytning i norsk musikkliv!
«Rikskonsertenes satsing på utøvere i etableringsfasen gjennom 30 år har vist seg å være en særdeles viktig vitamininnsprøytning i norsk musikkliv. Ernst Simon Glaser er nok et eksempel på den nye generasjonen av unge svært talentfulle musikere som vi hjelper videre til en profesjonell karriere» sier Konsertsjef Helge Skansen i Rikskonsertene.

Liv Glaser
På lanseringsturneen reiser Ernst Simon med sin halvsøster og meget anerkjente musiker gjennom mange år: Pianisten Liv Glaser. Hun er viden kjent for utallige konserter, radio- og TV opptak, CD-innspillinger bl.a med Mozarts samlede klaversonater (Simax) i 2000, ved siden av hennes virke som klaverpedagog og professor ved Norges musikkhøgskole.

Urpremiere: En samtale på tvers av århundrene
Under turneen er det urpremiere på et bestillingsverk av den unge komponisten Eivind Buene. «Conversation with J.S. er et stykke hvor klanglige fantasier anno 2002 møter energien i Johan Sebastian Bachs cellosuite no. 5. Bachs gestikk, de fysiske bevegelsene og den musikalske flyten er grunnlaget for en samtale på tvers av århundrene, hvor celloens og musikkens historie klinger med mellom linjene,» sier Buene om sitt eget verk. Det fremføres også verker av Boccherini, Barber, Schumann, Schubert foruten Buenes’ verk.

Turnéen starter søndag 12. januar i Grimstad

12.01 Grimstad, Rådhussalen kl. 19.30
13.01 Arendal, Rådhuset kl. 19.30
14.01 Farsund, Husan kl. 19.30
16.01 Førde, Førdehuset kl. 19.30
04.03 Molde, Rådhuset kl. 19.30
06.03 Sand, Suldal Kulturhus kl. 20.00
11.03 Oslo, Universitetets Aula kl. 19.30 – (debutkonsert)

For mer informasjon om artisteen og turnéen, kan du klikke deg inn på rikskonsertenes hjemmesider. Lenken finnes nedenfor.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev