Sondre Lerche

Liv Glaser i Nationaltheatret

Mandag 25. september blir det konsert i Nationaltheatret, med en forestilling kalt «En liten time i Mozarts ånd, med Liv Glaser ved hammerklaveret».

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I 1990 begynte Liv Glaser sin serie med innspillinger av Mozarts sonater for piano. Inspirert av det som den gangen var en gryende interesse for original fremførelsespraksis, bega hun seg ut på et etter hvert ti år langt opphold i Mozarts verden.

Hun gikk grundig til verks med studier av manuskripter ved Mozarteum i Salzburg, samt arbeider på originalinstrumenter med Paul Baruda-Skoda og Malcolm Bilson, for bedre å bli kjent med Mozarts egen klangverden. Ved Norges musikkhøgskole, der Liv Glaser i 1994 ble utnevnt til professor, har hun gått i bresjen for at klaverstudenter skal kunne få jobbe med relevant stoff på hammerklaver, for slik å skaffe seg et bredere referansegrunnlag.

Liv Glasers siste plateutgivelse er ”Sonater for piano: nr. 15, 16 og 18, samt Sonatesats i G-moll”, og er utgitt av Simax. Med denne er serien med Mozarts pianosonater komplett fra Glasers hånd. Gjest under forestillingen i Nationaltheatret er professor Malcolm Bilson fra USA.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev