På tide å brake sammen igjen i musikken?

Liv Glaser i Nationaltheatret

Mandag 25. september blir det konsert i Nationaltheatret, med en forestilling kalt «En liten time i Mozarts ånd, med Liv Glaser ved hammerklaveret».

Kalender

Høstscena, Ålesund Teaterfestival

29/09/2021 Kl. 12.00

Møre og Romsdal

Operapub på Røverstaden

29/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

29/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

I 1990 begynte Liv Glaser sin serie med innspillinger av Mozarts sonater for piano. Inspirert av det som den gangen var en gryende interesse for original fremførelsespraksis, bega hun seg ut på et etter hvert ti år langt opphold i Mozarts verden.

Hun gikk grundig til verks med studier av manuskripter ved Mozarteum i Salzburg, samt arbeider på originalinstrumenter med Paul Baruda-Skoda og Malcolm Bilson, for bedre å bli kjent med Mozarts egen klangverden. Ved Norges musikkhøgskole, der Liv Glaser i 1994 ble utnevnt til professor, har hun gått i bresjen for at klaverstudenter skal kunne få jobbe med relevant stoff på hammerklaver, for slik å skaffe seg et bredere referansegrunnlag.

Liv Glasers siste plateutgivelse er ”Sonater for piano: nr. 15, 16 og 18, samt Sonatesats i G-moll”, og er utgitt av Simax. Med denne er serien med Mozarts pianosonater komplett fra Glasers hånd. Gjest under forestillingen i Nationaltheatret er professor Malcolm Bilson fra USA.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev