Jonas Fjeld

Akustisk suksess

Torsdag 6. september innleder Oslo Gospel Choir høstens Akustisk Vinter-program på Smuget i Oslo, og utover høsten står stjerner som Eddie Skoller, Åge Aleksandersen, Jonas Fjeld (bildet), Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen i kø. Arrangør Roar Stengrimsen har fått flere henvendelser fra radiostasjoner om å gjøre konsertene om til radio, og han drømmer videre om «unplugged»-plater og akustisk hip hop-konsert.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Akustisk Vinter ble startet opp som konsertserie med Lars Lillo-Stenberg og gitaren på Soria Moria restaurant torsdag 21. oktober 1998. Billettene forsvant i løpet av tre dager, og hele 27 av de 30 konsertene på Soria Moria var utsolgt.

Nå holder Akustisk Vinter hus på Smuget, og høstens sesongen starter torsdag 6. september med Oslo Gospel Choir. Etter det står stjernene i kø: Lars Lillo-Stenberg, Bare Egil Band, Stefan Sundström, Bjørn Berge, Knut Reiersrud, Eddie Skoller, Åge Aleksandersen, Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen, Jonas Fjeld, Unni Wilhelmsen og Finn Kalvik.

– Jeg hadde og har ambisjoner om at Akustisk Vinter skal leve lenge ennå. Det at jeg har fått med så mange stjerner på plakaten tror jeg skyldes at artistene blir godt tatt vare på; gode arbeidsforhold, hyggelige mennesker og at publikum kommer for å se og høre konsert. Jeg har vært veldig nøye på å nekte adgang for folk som har vært for mye påvirket av alkohol, rett og slett fordi to fulle personer fort kan ødelegge konserter på grunn av støy. I tillegg tror jeg var den første arrangøren i landet med en serie akustiske konserter, det i seg selv tror jeg artistene syntes er ganske show, og derfor også ønsker de å være med på plakaten, spekulerer arrangør Roar Stengrimsen i Villspor.

Og andre har merket seg populariteten til serien – Stengrimsen er blitt kontaktet av flere radiostasjoner.

– Jeg har fått flere henvendelser fra forskjellige riksdekkende radiostasjoner om å lage et eget radioprogram. NRK har tilsvarende «akustiske» konserter på tv, men dette syntes jeg ikke ble særlig bra. Og tanken om en egen «unplugged»-plate er helt klart i mine tanker.

Stengrimsen trekker personlig fram konserter med Anneli Drecker, Lars Lillo-Stenberg, Tom Russell, D.D.E. og Lillebjørn Nilsen som både magiske og lange – noe publikum ofte setter pris på.

– I høst gleder jeg meg mest til Eddie Skoller, Stefan Sundström, samt Knut Reiersrud og Bjørn Berge på samme scene – dette siste skjer bare på Akustisk Vinter. Og selvfølgelig romjulskonserten til Finn Kalvik.

Men hvor blir det av de yngre artistene i programmet? Unni Wilhelmsen og Egil Hegerberg kan vel ikke regnes som noe ungdomsalibi lenger?

– Jeg har prøvd å booke, eller skal jeg si utfordre, den yngste generasjonen, men de er ikke alltid like flinke til å ta utfordringen. Jeg har hatt Noora, Bertine Zetelitz og Ephemera – knallbra konserter. Noen plateselskaper mente faktisk at dette var de beste konsertene de hadde vært på med nevnte artister. Til våren jobber jeg også litt med en hip hop-setting, røper Stengrimsen.

Program Akustisk Vinter – Smuget, høsten 2001.
Dørene åpnes kl. 21 – konsertstart kl. 22.

• Torsdag 6. september: Oslo Gospel Choir
• Torsdag 13. september: Lars Lillo-Stenberg
• Torsdag 20. september: Bare Egil Band m/Bye & Rønning Show
• Torsdag 27. september: Tom Russell m/Andy Harding + Coydog
• Torsdag 4. oktober: Stefan Sundström m/Jon Niklas Rønning
• Torsdag 11. oktober: Bjørn Berge & Knut Reiersrud
• Torsdag 18. oktober: Eddie Skoller m/Kaia Huuse Trio
• Torsdag 25. oktober: Crowtown
• Torsdag 1. november: Hans Theessink and Blue Groove
• Torsdag 8. november: Åge Aleksandersen
• Torsdag 15. november: Espen Jørgensen & Johns Quijote
• Torsdag 22. november: Lars Beckstrøm m/Håvard Nærdal
• Torsdag 29. november: Øystein Sunde
• Torsdag 6. desember: Unni Wilhelmsen & Deb Girnius
• Torsdag 13. desember: Lillebjørn Nilsen
• Torsdag 20. desember: Jonas Fjeld m/Felix Johansen
• Torsdag 27. desember: Finn Kalvik

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev