Musiker og programleder Einar Stray (27) vil finne tilbake til musikknerden Einar (17).

Einar Stray og Paal Ritter Schjerven, © Popsenteret

Den Spellemannprisvinnende musikeren Einar Stray er mest kjent som låtskriver og tangenttraktør for Cezinando og Moddi, og for bandet som bærer navnet hans, Einar Stray Orchestra. Nå skal han grave frem musikkgull i selskap med andre norske artister, skriver Popsenteret i en pressemelding.

– I en heseblesende radiosamtid, hvor artistintervjuene sjeldnere og sjeldnere faktisk handler om selve musikken, er det ikke plass til nerdete dybdesamtaler. Dagens norske mainstream-radio tar dessuten ikke tilstrekkelig ansvar for å vise bredden og kvaliteten i norsk musikk. Derfor startet jeg Popkammeret, inspirert av amerikanske podkaster som Song Exploder og NPR’s All Songs Considered, forteller Stray.

Gjester i Popkammeret er blant andre Bernhoft, Sløtface, Lemaitre, Jonas Alaska, Broen, Ivan Ave, Ola Kvernberg, Gundelach, Samsaya og Honningbarna.

– Einars nærhet til musikken og artistene han inviterer, gjør at det blir både spennende og aktuelle musikalske møter i Popkammeret, sier produsent og kunstnerisk leder på Popsenteret, Paal Ritter Schjerven.

– De gode samtalene er lette og uanstrengte, samtidig som de også går i dybden. Det kan gjerne svinge innom de utroligste anekdoter fra musikklivet og noen ganger vippe over i det nerdete, men hele tiden med sjarm og lett tilgjengelighet for lytterne. Dette er en podcast vi virkelig har lyst til å jobbe med her på Popsenteret, sier han.

Hør nyeste episode av Popkammeret med gjest Lemaitre her.

Publisert:

Del: