MoHa! (Foto: Ryfylke)

Tung isbryterstøy på MS Stubnitz

På sin turnè i nord-Europa har støyduoen Ryfylke forlatt Stockholm til fordel for Danmark, Aarhus og Noisejihad. I Rostock møtte Ryfylke Stavanger-duoen MoHa!, og et aldri så lite høylytt vestlandsmøte ble markert på militærbåten MS Stubnitz. Ryfylke er Stian Skagen og Sten Ove Toft, som er ellers er kjente fra konstellasjoner som Norwegian Noise Orchestra, Soy Carne, Waffelpung og MNH.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Sten Ove Toft og Stian Skagen

Snøvær storm værsnø vroomskreiffblææ snø, Stockholm – Aarhus er sikkert ett rolig strekke med buss og tog, men det ble en rundans med isvind og snøstorm.

Med seter på første rad hadde vi panoramautsikt til biler som skrenset, kræsjet og kjørte i grøfta. Trailere som dinglet og danglet i hele veibanen.

Men vår sjåfør så ikke ut til å ta hensyn til dette da han lå i gjennomsnitt på 110 kmt på isføret.

Respekt.

Da vi endelig slapp taket rundt nakkestøtten og gikk av i Aarhus, var vår allianse Lars fra Noisejihad på stasjonen. Her ble vi fortalt at alle flyvninger fra og til københavn lufthavn var innstilt og det skulle resultere i at vår frende Carlos Giffoni måtte reise land og strand fra Stockholm for å ankomme søvnløs og utmattet.

Neste dag reiste han til Helsinki under langt bedre forhold. «Dudes, this weather sucks», «Evil weather man!» «yeah!!Dudes».

Splab er baren på kunstakademiet i Aarhus, her har Lars og noen kompiser arangert konserter i en årrekke. Alt fra punkshitt til noise. Man kan si at Noisejihad er Danmarks svar på konsertserien Dans For Voksne, men med alkohol. For Noisejihad kan drikke øl, opptil flere i timen. Men når de ikke drikker øl, driver de med et projekt kalt Wäldchengarten, og har nylig gitt ut en av 2005s beste utgivelser, nemlig ‘Electrical Bonding’ på Desolation House. Gode glade gutter og våre allierte i nabolandet Danmark.

Fra Aarhus gikk turen med tog, til fots og med ferje til Rostock. Der skulle vi møte opp med MoHa! og spille på den omtalte MS Stubnitz, en gammel militærbåt som er ombygget til den kuleste båten i verden.

Her er det, for dem som kjenner Oslo, en kombinasjon mellom Blitz, en skvett Mir og noen dråper Hausmania. Denne komboen skulle vise seg å være ganske seig organisasjonsmessig, men interessant. Her har de et PA, hjemmesnekret, så ekstremt stort at vi ikke kunne annet enn å måpe. Og det var herlig å høre det nye materialet fra Morten og Anders. Her kom lydene mot oss som piskeslag i takt med turbinmotorer og gitarvreng fra jupiter.

Stavanger-bataljonen liret av seg et energifullt sprengningsarbeid som ristet MS Stubnitzs løs fra isen. Publikum, som ettervert ble seigere og tregere, frøs fast i dørken på båten.

Det var rett og slett den kaldeste venue vi noengang har spilt på. Og med et enormt D.I.Y initiativ klarte vi å fikse lugarer, mat, øl og publiublikum.

Vi kan bare konkludere med:

MOHA ruler! å det e faen ikkje Jazz!!

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev