Fe-Mail, 2003 (Foto: Carl Abrahamson)

Høyt og lavt for støyscenen

Den norske støyduoen Fe-mail reiser i disse dager til San Francisco for å spille inn nyplate. Nå er Fe-mail invitert av plateselskapet Asphodel til å spille inn ny plate, og skal bo og jobbe i deres studio en hel måned fram til slutten av april. Samtidig har både DEL og Ryfylke avsluttet større turneer i utlandet. Både Fe-mail og Jazzkammer skal dessuten opptre på No Fun-festivalen i New York.

Kalender

Chansons Internationales

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Romantikk og Revolusjon

22/09/2020 Kl. 21:00

Oslo

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Av Arvid Skancke-Knutsen

Fe-Mail, som hadde sin debut i Tokyo i 2000, består av Hild Sofie Tafjord og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje. De har gjort stor suksess i det internasjonale støymiljøet med plata ”Syklubb fra Hælvete”, og har også gitt ut samarbeidsprosjektet ”All Men Are Pigs” med Lasse Marhaug – en annen av de sentrale skikkelsene innen den norske støyscenen. Både Marhaug og Fe-Mail er for øvrig godt representert på den norske dokumentar-DVDen ”NorNoise”, som portretterer en rekke aktører innen norsk og utenlandsk støymusikk.

Nå er Fe-mail invitert av plateselskapet Asphodel til å spille inn ny plate, og skal bo og jobbe i deres studio en hel måned fram til slutten av april. Platen skal ut om et år, og er også tenkt en DVD-utgivelse.

På vei til San Francisco stopper Fe-mail i New York for å spille på No Fun Fest i New York, en av verdens viktigste støyfestivaler. Fe-mail er her headlinere sammen med det legendariske pionerstøy-bandet Whitehouse. Norske Jazzkammer, som består av Lasse Marhaug og John Hegre, skal også spille.

Den rimelig hyperaktive Marhaug, som nylig var nominert til en Spellemannpris i den sammenslåtte elektronika- og samtidsmusikkkategorien, har også nylig vært å på en drøy ukes turné til New Zealand med det hartslående og utmerkede noiserockbandet DEL, som bl.a. spilte konserter i Wellington og Auckland. DEL ble startet alt i 1996 av Kjell Runar Jenssen, Lasse Marhuag og Per Gisle, og du kan lese mer om dem på denne nettsiden.

Marhaug er attpåtil aktuell på Infernofestivalen i påsken, der han skal spile et sett med de amerikanske lavfrekvens-bråkmakerne Sunn0))) på lørdagen. Vi tar også med at en av de mest lovende konstellasjonene på støyscenen her hjemme, Ryfylke, også nylig har vært på en liten Europa-turné, der de bl.a. opptrådte i Danmark, Tyskland og Belgia. Ryfylke ga i fjor ut den anbefalelsesverdige CDen ”Boknafjord”, og er i midten av april aktuelle på Random System-festivalen i Oslo. Her deler de scene med tyske Carsten Nicolai og norske Biosphere. Mer stoff om Ryfylke kan du finne på denne siden fra Roggbiff Records.

Ballade kommer tilbake med mer stoff rundt denne mini-festivalen, som finner sted på Black Box Teater 16. april.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev