Nemi - halloween

Svart påske

For andre året på rad sørger Inferno festivalen for nok en begivenhetsrik påske for de musikkinteresserte. Black metal er noe så sjeldent som en norsk musikksjanger, og norske band nyter stor respekt i utlandet. Selv om miljøet er sammensveiset og dedikert, er det også stor variasjon blant bandene. I det siste har metal og ekstrem rock vært i vinden som aldri før, og for mange er Inferno årets begivenhet.

Kalender

Rockefeller og John Dee i Oslo er stedet for Inferno i år også. Her skal 22 band opptre på festivalens to livescener. I tillegg blir det forskjellige avdelinger med DJs, utstillinger, stands, spill og videovisninger. Fire etasjer i Gamle Torgatabad skal fylles til randen med metalkultur.

Det er ventet over 3.000 mennesker, og de kommer fra hele verden. Til nå har billettbestillinger fra Israel, Belgia, USA, Irland, Tyskland og England strømmet inn. De skandinaviske landene er også selvsagt godt representert på besøkssiden. Fjorårets festival var en kjempesuksess, og ingenting tyder på at det blir noe annerledes i år, melder arrangørene.

Inferno kan skilte med en solid line-up, hvor Dimmu Borgir er headliner. Dette kritikerroste bandet bør være kjent for de fleste. Dimmu har opparbeidet seg en trofast fanskare og har mottatt mange priser for sin melodiøse black metal. Blant inspirasjonskildene finner vi både klassiske komponister og 80-tallsmetal. I likhet med Dimmu Borgir er de fleste andre bandene på Inferno norske. To av de største er Aura Noir og Carpathian Forest. Aura Noir spiller black trash-metal, og noe særlig hardere, intenst eller aggressivt enn dette blir det knapt, mener Inferno-arrangørene. Kultbandet Carpathian Forest har holdt det gående i mer enn åtte år, og nyter stor respekt i det som omtales som den ekte black metal-undergrunnen. Dette er rått, kaldt og slemt, akkurat som ekstrem metal skal være.

Infernofestivalen melder at de har booket inn noen utenlandske stjerner også, deriblant polske Behemoth, svenske Witchery og engelske Lock-Up. Lock-Up er et «superband» bestående av kjente musikere fra andre band, blant andre gitarist Shane fra Napalm Death og trommis Nick, som også spiller i Dimmu Borgir.

Maskoten til Infernofestivalen er tegneseriefiguren Nemi, og det er ellers ikke bare musikk du kan få med deg på festivalen. Designerbutikken Wolf’s Lair skal blant annet ha motevisning. Det vil også finnes mange stands på festivalen, hvor publikum kan få kjøpt alt et metalhjerte kan begjære. Sjangerbladet Scream kommer selvsagt til å dekke festivalen, og allerede 5.mars blir det utgitt et eget infernomagasin med utfyllende informasjon om alle bandene, samt festivalrelaterte artikler. Nytt av året er Infernoprisen. Denne kommer det mer info om litt senere.

Festivalpass for 1 dag koster kr. 280, mens du får festivalpass 2 dager for kr. 425,-. Forsalg av billetter foregår som vanlig på Posten og Billettservice. Det blir fri aldersgrense i sal og lounge-avdelingen, og attenårsgrense med legitimasjonsplikt på John Dee og på galleriet. Det er 20 årsgrense i det området som kalles Studio.

Fyldige artistbeskrivelser om alle infernobandene finner du på vår hjemmeside: www.infernofestival.net

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev