Dimmu Borgir

Kick-off for metallinferno

Med norske Windir og svenske Pain markerer Inferno-festivalen kick-off til årets festival. Seansen finner sted på John Dee i Oslo fredag kveld, og vil tilkjennegi nominerte til Infernos Metal personlighetspris (!) og ellers by på mørk, tung musikk. Norske band som allerede er booket til påskens metalliske høymesse er Dimmu Borgir, DHG, 1349, Carpathian Forest, Nocturnal Breed og Windir.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Påsketiden har gjerne vært en dårlig tid for konsertaktivitet i hovedstaden med svært dårlige besøkstall – tross tidvis meget aktuelle og sterke artistnavn i perioden. Fjoråret ble et unntak da Inferno-festivalen samlet store og små metallhoder rundt Nemis tegninger og ektrem metall og begrensede stilarter. Mørk musikk og tung musikk av alle mulige slag ble fremført til stor vellyst og nærmere 2500 mennesker troppet opp i lakk, lær, skinn og annen staffasje eller dongeri disse to kveldene.

Bakgrunnen for suksessen må være at festivalen lyktes med å samle norske og utenlandske metall interesserte om å dra til hovedstaden om en felles begivenhet som viste seg å være et godt alternativ til ski- og eller båtliv i fjellheimen. Et tyvetall band opptredte under fjoråretsfestival somn ble den største samlingen av norske metall band noensinne. Det trofaste norske metallpublikummet fikk endelig sin egen festival og et samlingssted. Ettersom norske metall band også er blant de ypperste i verdenssammenheng.

Utover å samle toppsjiktet her, ønsker festivalen å hente frem noen av de utenlandske toppnavnene. Band som allerede er sikre til påskens metalliske høymesse er Behemoth, DHG, Vintersorg og Windir. Andre band som skal være aktuelle for Inferno 2002 er etter det Ballade har skaffet rede på bl.a. 1349 (med Frost fra Satyricon), Aura Noir (death metal med medlemmer fra Dødheimsgard, Mayhem, Cadaver mm.), Black Comedy (cyber/trash-metal med trommelsger fra bl.a. The Cumshots), Blood Red Throne (death metal med medlemmer fra Carphathian Forest), Carpatian Forest, Dimmu Borgir, DHG/Dødheimsgard (avantgardistisk metal med medlemmer fra Aura Noir, Cadaver, Borknagar), Minas Tirith (blanding av prog, rock, metal), Nocturnal Breed, Scariot, Source Of Tide (black/death metal med medlemmer fra Zyklon, Peccatum) og Windir.

I tillegg kommer som nevnt flere spennende utenlandske band: Deriblant svenske Witchery og Vintersorg, samt polske Behemoth og britiske Lockup. Flere norske band vil ganske sikkert også bli annonsert underveis. Se mer og fortløpende info på http://www.infernofestival.net

Men først er det altså kick off på John Dee i kveld, med det norske viking/folk metal-bandet Windir som en av hovedattraksjonene. 

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.