Prima Vera

Prima Vera hos Phonofile

Prima Vera og Tom Mathisen & Herodes Falsk er nå tilgjengelig for nedlasting gjennom det norske nettstedet til Phonofile. Re-lanseringen sammenfaller med utgivelsen av Herodes Falsks biografi «De gærne har det godt», som alt har vakt en del oppmerksomhet av ikke utelukkende musikkhistoriske årsaker. Totalt dreier det seg om 18 titler med Prima Vera og Tom Mathisen & Herodes Falsk som nå blir tilgjengelig for nedlasting.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Av Arvid Skancke-Knutsen

— Det er med stor entusiasme og glede at Phonofile i dag bidrar til at den samlede katalogen til Prima Vera og Tom Mathisen & Herodes Falsk, og dermed en sentral bit av norsk musikk- og humorhistorie, blir tilgjengelig for landets borgere, sier Phonofile i en pressemelding.

Prima Vera-utgivelsene har (med unntak av en samle-CD som ikke lenger er tilgjengelig) ikke vært på markedet siden vinylens tidsalder, og Tom Mathisen & Herodes Falsk-utgivelsene har ikke vært tilgjengelige i dette århundret.

Totalt dreier det seg om 18 titler med Prima Vera og Tom Mathisen & Herodes Falsk som nå blir tilgjengelig på www.musikkonline.no og deres tilhørende ”avdelinger”. Her kan du også finne et solid utbud med det Musikkonline omtaler som «godsaker til mobiltelefonen din» – truetones, bakgrunnsbilder osv.

Som frontfigur for Popul Vuh var Jahn Teigen i sin tid Norges kanskje største rockpersonlighet , mens Falsk bl.a. hadde lagd brudulje med Jonas Fjeld Rock’n’Rolf Band. Sammen med Tom Mathisen fikk de i årene 1977 til 1981 store salgsuksesser som «Prima Vera», «Brakara» og «Salmer og sanger vi gjerne hiver». Etter at Prima Vera gikk hver til sitt tidlig på 80-tallet, fortsatte Mathisen & Falsk å gi ut humor-basert musikk, noe som til nå har resultert i 12 CD-utgivelser.

Samlet har disse utgivelsene gjennom tidene solgt over 700. 000 eksemplarer. Herodes Falsk har til hvert album skrevet noen korte anekdoter om innspillingen. Prima Vera gjorde sitt aller siste show i Oslo Spektrum onsdag 28. november 2001.

Alle utgivelsene finner du bl.a. på denne siden fra Musikkinformasjonssenterets egen nettbutikk.

Re-lanseringen av det historiske materialet sammenfaller med utgivelsen av Herodes Falsks biografi ”De gærne har det godt” (Gyldendal Forlag). Interesserte finner mer om dette – og ganske så mye annet – på www.herodesfalsk.no.

Phonofiles musikkdatabase inneholder for tiden over 60.000 norske musikkinnspillinger. Nettsidene til datterselskapet Musikkonline, som er nettets største samlingssted for nedlasting av norsk musikk, finner du her. Her kan du også søke på, lytte til , kjøpe og laste ned musikk fra nær sagt alle norske musikkgenre.

Phonofile fyller for øvrig tre år kommende helg.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev