Jahn Teigen

Popol Vuh jubilerer med boks, KORK og plate

I høst er det 30 år siden Popol Vuh platedebuterte med det selvtitulerte debutalbumet. Jubileet skal feires med CD-boks, før det blir grand finale sammen med KORK i Rockefeller 23. januar og i Drammen dagen etter. Med mulighet for «skikkelig» Popol Vuh-gjenforening etter det igjen.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

— Det er merkelig å tenke på at det er 30 år siden. For det er jo veldig mange år, selv om det ikke alltid føles sånn, kommenterer Teigen jubileet med. Midt oppi kontraktbråket med EMI som forteller at selskapet tviler på hans fremtid, går planleggingen av feiringen av hans fortid i Popol Vuh/Popol Ace sin gang.

Universal kommer i november med en CD-boks bestående av fem Popol Vuh/Popol Ace-CDer. De tre Popol Vuh/Ace-albumene ”Popol Vuh” (1972), ”Quiche Maya” (1973) og ”Stolen From Time” (1975) med Teigen som vokalist, Popol Ace-albumet ”Curly Sounds” (1978) med Asa Krogtoft som vokalist og endelig en CD sammensatt av tidligere ikke utgitt Popol Vuh/Popol Ace-materiale. Trolig vil det etter hvert også bli mulig å kjøpe de fire opprinnelige albumene separat, mens ”rarity”-Cden med demoer, liveopptak, singler og annet kun vil foreligge i boksen.

— Lydmessig restaureres de selvsagt, men ellers blir de fire album-CDene identiske med utgivelsene på 1970-tallet. Det er ikke noe juks her, konstaterer Jahn Teigen.

KORK-konsert og gjenforening
Jubileet handler imidlertid ikke bare om gamle greier. Popol Vuh har også inngått et samarbeid med Kringkastingsorkestret (KORK), og i januar 2003 forener de sine krefter med to konserter i henholdsvis Oslo og Drammen. Hvis alt går etter planen vil begivenhetene dessuten dokumenteres, på TV og med liveplate.

— Vi har satt av desember til å øve, og det er klart vi gleder oss, sier Teigen som på Ballades spørsmål bekrefter at ”det ligger i luften” med mer Popol Vuh også etter KORK-konsertene.

— Når du først begynner å rote med noe gammelt og kjært, tennes gnisten lett igjen. Hele bandet har snakket om et lite comeback, med ny studioplate med nyskrevet materiale og påfølgende turné. Vi er kommet så pass langt i planlegginga at vi allerede har gitt det nye albumet arbeidstittelen ”Release”, men av praktiske grunner må comebacket nok vente til 2004. Neste år blir jeg travelt opptatt med mitt 25-års jubileum som soloartist, blant annet med en ”Mil etter mil”-turné.

Teigen studio
Jahn Teigen hevder ellers at han fortsatt skriver låter, men at den biten av hans karriere for øyeblikket ikke har førsteprioritet. Det siste året har han i stedet fokusert primært på Teigen Studio, som litt forenklet kan beskrives som en talentskole.

Med kontorer på Aker Brygge i Oslo, og en inngangsbillett på kr. 700 inviterer Teigen unge (og for den saks skyld litt ”unge i alle aldre”) talenter til en audition, hvor de får mulighet til å vise fram sine evner for nestoren. De som passerer nåløyet får litt instruksjon på veien og en opptreden på Aker Brygge-restauranten Dockside som premie. Disse ”Teigen Studio”-kveldene arrangeres hver tirsdag, med finalen siste tirsdag i hver måned som gulrot. Da blir folk fra platebransjen invitert for å ta talentene i nærmere øyesyn, samtidig som seansen blir filmet og vist på web-tv på Teigen Studios nettsider.

— Foreløpig har jeg ikke tjent penger på dette, men jeg velger å se på det som en langsiktig investering. Ukentlig har jeg 4-5 håpefulle på audition, og i den grad noen av mine artister går videre og får platekontrakt og suksess, er det naturlig at Teigen Studio får en liten andel av det dette genererer, forklarer Teigen som likevel hevder at ønsket om å hjelpe fram nye talenter er en større drivkraft enn mulig inntjeningspotensial.

— Fra min egen oppvekst husker jeg det brennende ønsket om å få til noe, men også den store usikkerheten om hvordan å få det til. Nå er jeg i en posisjon hvor jeg både har gjort en masse erfaringer og har et solid kontaktnett, og hvis jeg kan bruke dette for å hjelpe fram nye talenter er intet bedre, fastslår Jahn Teigen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.