Analogue Orchestra

– Øyafestivalens beste festivalprogram noensinne

– Vi mener at programmet som vi presenterer i august i Oslo er det beste festivalprogrammet vi noensinne har presentert, sier presseansvarlig Christian Borger Østlie til Ballade. Nye navn denne uken er Analogue Orchestra, Camaros, Paperboys, Vidar Vang & Friedmann, Kåre Joao og Gatas Parlament.

Kalender

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Toner og Tanker på Malerhjemmet

03/12/2023 Kl. 16.00

Viken

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Optimisme og glede over en variert og omfattende bukett norske artister preger styret i Øyafestivalen. Radiofavorittene Analogue Orchestra annonserte denne uken at de vil gjøre sin livedebut i Middelalderparken i Bjørvika i Oslo. De får selskap av primalskrikene til Christian Grenaker og den breiale rocken til Camaros, og melankolicountryen til Vidar Vang og hans backing-band Friedman. Det blir både party-hiphop i form av Paperboys og mer hardtslående politisk ordlek med Gatas Parlament. Den tidligere hulemannen Kåre Joao Pedersen bringer et storband med åtte-ni personer på scenen, som blant annet teller Whopper-vokalist Anders Bortne og Eurobys-kollega Dag F. Gravem.

— Vi er veldig fornøyd med programmet vårt slik det står i dag. Jeg vil likevel understreke at vi på ingen måte er ferdig med bookingen ennå. Likevel mener jeg at vi har en bredde og tyngde som er helt spesiell med de artistene vi har presentert til nå. Årets program innebærer en nivåhevning fra i fjor, forteller Øyafestivalens pressekontakt Christian Borger Østlie.

Ytterligere norsk og utenlandsk ørefyll vil bli annonsert i nær fremtid.

— I tillegg til navnene vi har sluppet nå vil det kommer ytterligere tre til seks norske navn og en god del utenlandske artister. Vi regner med at hele programmet vil være klart i løpet av en måned, kommenterer Borger Østlie.

Han er også imponert over programmene til de andre store popfestivalene Norwegian Wood og Quart-festivalen.

— De andre festivalene har også et veldig bra program i år på sin måte med mye bra artister. Samtidig er dette en helt annen type festivaler en det som vi har. Vi har en spissere, mer norsk profil.

Floraen av norske artister bare øker og det finnes mange fine fioler og roser for den som vil plukke i faunaen.

— Utvalget av norske artister blir bare bedre og bedre år for år. Vi har sett en markert vekst i tilgangen til band også i år. Det er mange festivaler i England, med god engelsk profil. Vi kan nå ha like god norsk profil og holde samme kvalitetenpå artistene som de engelske festivalene har. Det eneste som nå mangler er marketing, nettverk og kontakter. Det er også i ferd med å falle på plass. Det er mye bedre markedsføring av norsk musikk i dag enn før.

Øyafestivalen markerte seg i sitt startår 1999 som en festival med spesielt sterk fokus på norsk musikk -en profil de i stor grad har opprettholdt gjennom årene. Programmet for den i år fire dager lange festivalen begynner nå å ta form. Ingen av de utenlandske headlinerene er hittil annonsert. En stor del av de norske opptredende artistene er nå klare.

De anarkistiske medieyndlingene Gatas Parlament skal bringe sitt opprør mot pengemakt, arbeidsliv og rasisme til utendørscenen i Bjørvika hvor den blant annet vil få selskap av de hardtrockende garasjerockerne Camaroes mer primale uttrykk og vræl. Festivalen ønsker selv spesielt å rette fokusen mot Analogue Orchestra og Vidar Vang & Friedmann. Begge artister med planer om albumslipp senere på høsten eller vinteren.

I en pressemelding utroper Øyafestivalens Christian Borger Østli artister som Analogue Orchestra og Vidar Vang & Friedmann til morgendagens stjerner i norsk musikkliv. Store ord for et band som livedebuterer på scenen i Middelalderparken i Oslo og en kar som ennå har til gode å gi ut noe musikk på plate. Tiden får gi dommen over Øyafestivalens orakelspådommer. De resterende artistene beskrives som morgendagens norske superstjerner. Det kan bli interessant de følgende årene å se om det finnes en Elton John eller David Bowie blant de annonserte artistene.

Det er fra tidligere kjent at populære artister som Motorpsycho, Kaizers Orchestra og Madrugada kommer til å delta på den fire dager lange festivalen med start åttende august. dubelektronika-gjengen Ralph Myers & The Jack Herren Band, house/techno-veteran Bjørn Torske og et gjenforenet The Ricochets er blant de tidligere annonserte artistnavnene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.