Safariari

De nye Øybeboerene

Her har du lista over nye lykkejegere i Middelalderparken 9. og 10. august. Norsk post-rock, casio-pop, hiphop, bigbeat og utagerende rock om hverandre. Salvatore, Equicez, The Laundrettes, Safariari og The Mormones er nye spennende norske artister som har fått plass på programmet til Øyafestivalen.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Under kan du lese Øyafestivalens egen introduksjon til de nye norske artistene på programmet sensommeren 2002. i tillegg har utenlandske artister som Saint Etienne og large Professor kommet til.

Safariari:
Da Safariari tidligere i år debuterte med albumet «Zebra Nights», høstet han glimrende kritikker for sin sample-baserte blanding av casiopop og fuzza lo-fi elektronika. Musikken til Safariari kan minne om en lystig blanding av Cornelius og Røyksopp.

Safariari er Jon Kristian Furuheim, som etter et år i Japan flyttet tilbake til Sarpsborg. Men selv om han bor i Sarpsborg er han en del av Fredrikstads Cafe Superstar Beat scene, sammen med åndsfrender som Remington Super 60, Epa og Micromars. Livebandet til Safariari består da også av Henning og Magnus ifra Remington på henholdsvis trommer og bass, mens Jon Kristian trakterer gitar og keyboards.

Son of Light:
MCen N-Light-N var den første signingen på Tee Productions i 1993. I 1997 kom det kritikerroste debutalbumet Deep Green. N-Light-N ga norsk hip hop stolthet, og viste norsk rap med holdt internasjonal klasse og kvalitet. I ettertid har N-Light-N bidratt på en rekke Tee Productions-utgivelser. N-Light-N har nå tatt navnet Son Of Light, og jobber med med et nytt album som ventes i løpet av sommer/høst dette året. Nytt materiale og stor stemning ventes når Son Of Light entrer scenen på Øyafestivalen!

Salvatore:
Inspirert av tyske Neu!, startet drone-bandet Salvatore opp i 1998, og siden det har de rukket endel. Samme året ble det Zoom-turne på dem sammen med Ricochets og Fab Foursome. Det første albummet deres, Clingfilm, spilte de inn på ADAT her hjemme, mens de to neste ble unnfanget i Marrakech i Marokko. Nylig var Salvatore i Chicago hos Tortoisesjefen og sjefs-produsenten John McIntire der han satte sin signatur på deres fjerde album, som ventes til høsten på Racing Junior. Dronefyrstene har nylig utvidet besetningen til å innholde to trommeslagere.

Equicez:
Equicez er hip hop-navnet alle snakker om, og vi mener at tiden er kommet for det definitive gjennombruddet. Bandet ble nylig signet på det nystartede norske hip hop-selskapet Pass It Records, og vi venter spent på en utgivelse. Equicez består av de to MCene Cast og F.em One, i tillegg til DJ Nuhh. De har hatt konserter på hip-hop arrangementer over hele landet, både alene og sammen med Pen Jakke. Equicez gjorde en knallopptreden på Øyafestivalen i fjor, og vi er glade for å kunne invitere tilbake et band som bare vokser og vokser. F. Em One har vunnet Straight Spittin’, Norsk MC-battle to år på rad, i tillegg til flere battles i Skandinavia.

The Laundrettes:
The Launderettes serverer tøff garasjerock slik den skal være etter oppskriften, komplett med farfisa, sha-la-la koringer og masse tvæng på gitaren. De fire vaskedamene i Laudrettes har i tillegg med seg en fyr de bare kaller «grekern» på gitar. De har utgitt tre singler på diverse selskap, og utga nettopp debutalbumet «Shaken and Disturbed» på Big Dipper Records. Laundrettes har de siste to åra spilt en masse konserter i Norge og nedover i Europa, og står nå klare til å bli oppdaget av et stort publikum.

The Mormones:
The Mormones er noe så sjelden som en rumpesparkende duo (fuzzbass og trommer) hvis energinivå live pleier å gi utslag på richters skala herfra til Moskva når de gjester byen. Med den ene foten i Ramones’ gloriøse verden og den andre i garasjerockens grisete irrganger, har dette bandet allerede gjort seg tydelig bemerket, og har som følge av dette gjort supportjobber for celebriteter som blant annet The Flaming Sideburns, Turpentines, Dead Moon og The Vibrators, i tillegg til å ha blitt hentet til diverse festivaler i både inn- og utland. En konsert med The Mormones er noe av det morsomste du kan ta del i med klær på. Bandets debut-ep ble nylig sluppet på Feedback Underground.
http://www.mormones.net

Supervixen:
Hvis det går an å se for seg østrogen-versjonen av Turbonegers kompromissløse rockeattityd og The Hives energiske sing-a-long rock, så begynner det å nærme seg Supervixens uttrykk. Legger man til The Stooges’ sleivete skittenrock så treffer man blink.

Supervixen har satt følelser i sving i Trondheims rockemiljø. Og det er slettes ikke rart. Det er noe meget tiltalende med ekte rockeinnlevelse, tunge riff og fengende refrenger. Dette er musikk som får opp ølomsetningen og antallet tilfeldige one night stands. Det er fysisk musikk.

Supervixen har nettopp gitt ut EP’en «Brig your Waste-fat here» og kommer med ny single i løpet av året.

Tøyen:
Tøyen er en ny spennende duo som lager avansert musikk med enkel teknologi (eller motsatt om du vil). Musikalsk beveger de seg fra søte elektropoplåter, til hardtslående indisk-inspirert break beat. Tøyen er en del av det fremadstormende Café Superstar-miljøet, og er med på kronprinsparets bryllupsgave «Dbut Royal», samt samleskiva «This is the Café Superstar beat [vol. 1]» som lanseres i tre verdensdeler i løpet av høsten.

Ugress:
Gisle Martens Meyers cinematiske elektronika-prosjekt Ugress, har vært spilt i lange tider på A-lista til Petre med den særdeles groovy låta Loungemeister. Ugress har rukket mye siden de ble etablert sent i 2000. Bandet imponerte mange under fjorårets Zoom, har utgitt en 12-tommer på eget selskap, gjort flere remixer for både utlandske og norske band, blant annet Poor Rich Ones og Slowpho. De store selskapene har ikke turt å ta i Ugress på grunn av mye uklarerte samples. Nå har de imidlertid skrevet kontrakt med Tuba-labelen Port Azur, der de straks vil utgi en 12-tommer og et album, til glede for all fans. Live består Ugress av sjefen sjøl på elektronikk, støttet av bassist og trommis. Det hender også at Therese Vadem fra Atakama dukker opp på gjestevokal.

Umbrella:
Umbrella sjarmerer alle. Det unge bandets naive og supermelodiøse rockete popmusikk, blide øyekast og lite selvhøytidelige sceneopptreden får deg til å lette på rockefoten og stemme i et smil eller to. Perfekt innpakning til låter av et kaliber som burde få sjangerkollegene Huntingtons og mxpx til å tenke en gang til. Eller slik enkelte har betegnet dem: «Shang-ri-las played by three punk rock girls». Poptrioen «debuterte» på samle- cd’ en «Stiff Nipples» og deres etterlengtede EP «highway to Helsinki», kom sommeren 2000. Umbrella har tidligere blant annet gjort turne sammen med Bronco Busters og Laundrettes og bandet har også nylig turnert i Tyskland.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev