Salvatore2

12 nye artister klare for Øyafestivalen

Øyrådet har talt. En scene for up and coming-artister skal sørge for større kvantitet på årets Øyafestival-program, og også gi mindre norske artister en mulighet til å nå et større publikum. Scenen er et resultat av årets samarbeid mellom Levi’s og Øyafestivalen. Mormones, Safariari, Salvatore og Son of Light er nye navn til et etterhvert fyldig program med fokus på norsk musikk.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Øyafestivalen slapp i går tolv nye artister til årets program. Ved siden av inkluderingen av kritikerfavorittene og de finslepne popkomponistene Saint Etienne var den største nyheten at det blir rom for en enda større del av den spirende norske populærmusikken.

I sitt tredje år ble Øyafestivalen en publikumsfavoritt og en måtelig økonomisk suksess. Med flyttingen til Middelalderparken i Gamle-byen ble det skapt grunnlag for nok en permanent festival i hovedstaden. Øyafestivalen har stukket frem hodet som en festival hvor norske artister settes i fokus, og utenlandske artister bare får være krydder til musikkmåltidet. Men om det har vært mange norske artister på programmet, har festivalledelsen likevel følt behovet for å skape rom for enda flere.

— Vi klager ofte over at vi har mange navn på blokka som vi gjerne skulle hatt plass til på festivalen. I fjor kom klubbdagen og gjorde sitt til at vi kunne fokusere enda mer i bredden og dybden innen norske artister og deres internasjonale kollegaer. Med Teltet har vi tatt et skritt til, og gitt plass til enda mer bra norsk musikk, forteller Christian B. Østlie presseansvarlig for Øyafestivalen.

Blant de første artistene som er offentligjort til denne scenen finner en navn som The Mormones, Tøyen, The Laundrettes, Equicez og Ugress.

Han er stolt over bookingen til denne scenen.

— Helheten av artister som stiller på denne scenen representerer kremen av norsk rock, hip hop og elektronisk musikk. Dette er band som virkelig har noe på gang, og vi gleder oss til å se fortsettelsen, kommenterer Østlie og mener vi her har noen av fremtidens lysende navn på den norske artisthimmel.

Teltet er i likhet med fjorårets scene for elektronisk musikk og hiphop er satt i gang i samarbeid med Levis.

Andre opptredende på denne scenen vil være jentebandene Umbrella og Supervixen. Begge står for tøff utagerende rock bygd rundt klassiske rockeklisjeer. Hvor Umbrealla i sterkere grad henter sin inspirasjon fra den amerikanske tyggegummipunken til The Ramones er det 1980-tallets heavy metall og nyere artister som The Hellacopters som er de mest åpenbare referensene for Supervixen.

Det er også klart at artister som Safariari, Son of Light og Salvatore skal spille på en av de to andre scenene, hvor de blant annet får selskap av coctail-popen til Saint Etienne.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.