Hovefestivalen_ill.2

Millioner til Hovefestivalen

INTERVJU: Underskuddsgaranti og lån sikrer Hovefestivalen tre millioner kroner fra Arendal kommune. – Festivaldrift er jo på mange måter en kamikazevirksomhet, men vi landet omtrent som planlagt i vårt første år i forhold til de investeringene som ble foretatt, sier styreleder Morten Sandberg til Ballade. Han kan ikke garantere positive tall i regnskapsbøkene i 2008.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Av Bjørn Hammershaug

Hovefestivalen får to millioner kroner i underskuddsgaranti av Arendal kommune, og i tillegg får festivalen en million kroner i lån av kommunen, skriver Agderposten.

Driftsstyret har tidligere vedtatt å bevilge tre millioner kroner i lån til festivalen. Men ordfører Torill Rolstad Larsen foreslo for bystyret i går å la to av disse millionene inngå i en underskuddsgaranti, og bevilge en million til lån, melder Agderposten.

— Festivalene skal i utgangspunktet klare seg mest mulig selv, men noen ganger er det behov for fødselshjelp, uttalte ordføreren.

— Positiv vilje i kommunen

— Vårt ønske har vært å redefinere festivalbegrepet og etablere en festival hvor publikum er i 125 timer og ikke bare kommer til konserter på kvelden. Får å få dette til første året har vi vært nødt forså at suksessen av en festival som Hove ikke kan måles i kroner og øre. Vi har helt bevist valgt å investere i den i den opplevelsen publikum vil møte på Hove. Dette er blant annet musikkprogram, kunst, film, teater, performance og andre aktiviteter, understreker styreleder Morten Sandberg i Hove.

— Vi er heldige som har et fylke, en kommune, et næringsliv og en lokalbefolkning som er entusiastiske og setter pris på det vi driver med, sier han.

Sandberg forteller at de samarbeider med kommunen på flere områder, det er etablert et eget selskap med festivalutstyr, de store festivalene er samlokalisert med fylkets kulturinkubator og etablerer service. Denne Kulturfabrikken skal være en hjelp for oppstart og drift av annen kulturvirksomhet i regionen. Hove er som første festival i Norden klimanøytral og arbeider nå med Arendal kommune som ønsker å gå foran i kampen mot verdens miljøforurensning – da primært på CO2 håndtering. Det er en positiv vilje i forhold til den kulturelle utviklingen i hele regionen som vi er med på – og også vil være en viktig drivkraft til, sier han.

Denne positive viljen gir også gode økonomiske ringvirkninger. Styrelederen forteller at underskuddsgarantien gis som et ordinært tilskudd og lånet på vanlige lånebetingelser.

— Tilskuddet går inn som en del av årsregnskapet, sier Sandberg.

Røde tall neste år?

I følge Sandberg gikk årets festival i et underskudd på 2,5 millioner kroner, men han presiserer at de ikke er helt ferdig med regnskapet ennå. Festivalledelsen hadde budsjettert med underskudd i år på 2-4 millioner. Festivalen vil også være villige til å investere ytterligere i 2008 for å få Hovefestivalen opp å stå.

— Festivaldrift er jo på mange måter en kamikazevirksomhet, men vi landet omtrent som planlagt i vårt første år i forhold til de investeringene som ble foretatt. Vi har estimert med et mulig tilskudd også neste år, med balanse fra tredje år og overskudd fra og med fjerde år, avslutter styreleder Morten Sandberg i Hovefestivalen.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev