Government Alpha (Japan)

En japaner i Norge

Japaneren Yasutoshi Yoshida rakk å lage støy i både Oslo (på Blå, i NO-serien) og på Dugnad den uken han var her. Selv om han er lav av vekst spiller han veldig høyt, og har blant annet varmet opp for Sonic Youth og turnert stort sett over hele verden. Norgesvenn er han også blitt.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Japaneren Yasutoshi Yoshida rakk å lage støy i både Oslo (på Blå, i NO-serien) og på Dugnad den uken han var her. Selv om han er lav av vekst spiller han veldig høyt, og har blant annet varmet opp for Sonic Youth og turnert stort sett over hele verden.

— Jeg må turnere så mye, fordi støymusikk er veldig undergrunn i Japan.Den kan godt forbli det for min del, for jeg liker å reise uansett, og spesielt i Norge er det en veldig bra støyscene.

Yoshida har vært Norges-venn siden 1995, da han fikk kontakt med Jazzkammer. Som den gang har han fortsatt en deltidsjobb (i et kopipapir-selskap!), som gir ham litt penger og på si og nok fleksibilitet til å reise på turneer nå og da.

33-åringen startet som de fleste andre opp med nøn billige instrumenter, og laget i begynnelsen musikk og støy mest for seg selv. Den samme tankegangen driver han ennå, og hittil har han en tre-fire utgivelser med soloprosjektet Government Alpha . Han jobber alltid med ny musikk, og er i tillegg involvert i tre andre bandkonstellasjoner – gabber, impro-rock og cut-up/glitch. Ikke akkurat Max Manus.

— Det er så mye kjedelig popmusikk, også i Japan. Jeg liker å holde på med andre ting.

Hva slags musikk liker du personlig?

— Vel, jeg pleide å høre på heavy metal, f.eks Ozzy Osbourne og Judas Priest. Men nå for tiden…jeg vet ikke, Madonna og Bjork, Squarepusher, Godspeed You Black Emperor, Tortoise…sånne ting. Mouse on Mars, selv om jeg ikke liker den nye. Det er så mye bra musikk, spesielt i Norge.

Når folk nevner «støy» og «Japan» pleier ofte ordet «Merzbow» å dukke opp i samme åndedrett, men i følge vår mann er japanere langt mindre opptatt av Merzbow enn det europeere er, mye takket være støyscenens manglende popularitet i solens land. Og selv om både Government Alpha og Merzbow har visse likhetstrekk mener Yasutoshi det eneste de virkelig har til felles er en ting:

— I’m in it for the fun, mostly.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev