Frost-cover

To dager med Dugnad i Bergen

1. og 2. mars arrangerer Telle Records og relaterte selskaper en kjempefest på Verftet USF i Bergen. Festen heter «Mitell presenterer: Dugnad», og byr på mye av det aller ypperste Bergen kan oppvise av unge, elektroniske artister, samt tilreisende gjester som bl.a. Jazzkammer, King Muidas og Frost. Les mer om arrangementet som gjorde at Vestlandets nye musikkelite valgte å droppe Spellemannprisen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

For det er nettopp det såvel Kings Of Convenience som Bjørn Torske har gjort, om vi skal tro på Absolutt Underholdning på TV2 fra onsdagens sending. – Spellemannprisen har ikke hatt noe særlig ansikt i det alternative miljøet i Norge i det hele tatt, uttalte Mikal Telle i Telle Records i innslaget, som også bragte et intervju med en Spellmannsboikottende Bjørn Torske, som er nominert i elektronika-klassen.

Telle fortsetter dermed med å legge seg ut med den mer etablerte delen av norsk underholdnings- og platebransje, slik han også gjorde det med sitt mye omdiskuterte utspill etter årets MIDEM-festival, da han omtalte Norway Now-oppleget som «sløsing», og la til at Music Export Norway «ikke hadde peiling» på klubbkultur.

De som ønsker å skaffe seg litt innsikt i klubbkulturen, kan i hvert fall gjøre mange verre ting enn å stille opp på Dugnad denne fredagen og lørdagen. Dugnaden foregår på en rekke scener med hovedarena i Verftet USF, og favner musikalsk fra akustiske innslag til støymusikk, via bl.a. house, rock og hip hop.

Telle Records startet rundt 1998, da vinylbutikk-eier Mikal Telle fant ut at han hadde lyst til å gi nye, norske plater i det formatet. Musikerne fant han i sin umiddelbare omgangskrets, som inkluderte folk som Bjørn Torske, Erot, Annie og Torbjørn Brundtland og Svein Berge, som senere skulle bli til storsuksessen Röyksopp.

Mitell er et nytt selskap startet av Mikal Telle, og fungerer som et paraplyselskap for lablene Telle, Ellet, Footnotes, Primitive Records og Tellektro, samt bookingbyrået MBA som blir drevet i samarbeid med Thomas «DJ Urb» Paulsen .

— Alle lablene vil bli representert på arrangementet, med unntak av Primitive som blir presentert seinere, sier Thomas Paulsen i den anledning. – Dessuten har vi invitert en del artister fra innland og utland som vi rett og slett er fans av. Grunnene til at vi arrangerer denne festen er mange: Å hjelpe nye unge artister, gi noe tilbake til den lokale musikkscenen som alltid har støttet oss, invitere venner fra utlandet til å komme å spille, feire en haug med nye utgivelser, men mest av alt, ha det moro i to dager.

Dugnad, som står frem som et av de største løftene for den unge Bergensscenen på lenge, byr på fire scener, en kino, 22 live-band og 19 DJer, samt 1000 billetter hver dag. Dessuten får de som kjøper et to-dagers pass en eksklusiv 10-tommer.

En av artistene som skal gi ut plate under Dugnad, er Aggie «Frost» Peterson, som dermed gjør sitt come-back som artist. Hun slipper to sanger kalt «Pharmacy» og «Half-Whole» på en syvtommer med bare 500 eksemplarer. Utgivelsen er den første på hennes egen plateetikett FrostWorld Recordings. Musikken her kan ellers høres på nettsidene www.mp3.com/frost_norway.

Her er programmet for Dugnadfestivalen, som Ballade for øvrig vil ha en egen reporter til stede under.

Fredag, Røkeriet: Dj Friendly (Petre), Kompis (Grevè, Tellè, Gøteborg), DJ Rune Lindbæk (Repap), Bjørn Torske live (Tellè), DJ Leven (Spetakkel), Ralph Myerz & the Jack Herren Band (Emperor Norton), DJ Nils Noa (Playground).

Fredag, Sardinen: Dj Harald Are Lund (Petre), Datarock (Èllet), Stockhaus (MNW), And the Lefthanded (Èllet), King Midas (Èllet).

Fredag, Kippers: DJ Dureves (Kennel), DJ Kahuun (Paper, Hifi Terapi), DJ Balthazar (Pepper)

Fredag, Scene USF: Andreas Meland (Safe as Milk), Dupermann (UK), Bad Bikini (Datarock), Jazzkammer (Smalltown Supersound), Goverment Alpha (Japan).

Fredag, Cinemateket: div filmvisninger, Modulations loop med videoer, intervjuer etc.

————–
Lørdag, Kippers: Dj Eplefjord (Tuba), Dj Mr Machine Smith (Operasta), Dj Scientific (Halftime Prod), Dj Teddy Touch (Halftime Prod)

Lørdag, Scene USF: Kings of Convenience (Source), Dondre Vaular (Bergensbølgen inc), Ephemera (Bergen)

Lørdag, Cinemateket: div filmvisninger, Modulations loop m videoer, intervjuer etc.

Billettsalget foregår på Nøstetkollektivet og Apollon. Kjøp av todagers pass gir deg en «superlimitert» vinyl-titommer med uutgitte Telle-artister.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev