DJ Erot (Foto: Panorama)

Erot minnes i London

Tore A. Kroknes, alias DJ Erot, døde av hjertefeil i april i år. Nå skal den talentfulle DJ’en og musikeren minnes med et stort arrangement i London 14. oktober.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Tore A. Kroknes døde 23 år gammel i arpil. 14. oktober hylles han av blant andre Dimitri From Paris og Rob Da Bank på klubben 93 Feet East i London. Minnearrangementet åpner klokken 12 om formiddagen og skal vare til midnatt, skriver Nettavisen.

Inngangspenger kommer på fem pund, rundt regnet femti kroner, per person. Pengene skal gå til et norsk hjertefond i regi av Kroknes’ foreldre. Kroknes’ tidligere kjæreste Annie kommer også til å være stede. Sammen skrev Kroknes og Annie slageren «The Greatest Hit», som vakte til dels stor internasjonal oppmerksomhet.

Tore Kroknes remikset ellers artister som Bertine Zetlitz og Mental Overdrive, samt svenske Persuader og amerikanske Blaze. Han var selv en aktiv musiker fra tidlige tenår av, da han lagde sin første låter på en enkel Amiga-maskin. Han ga ut sin første plate på Bjørn Torskes og Per Martinsens Footnotes-selskap i 1997, og sto senere bak en rekke singler og tolvtommere på velrenommerte selskaper som svenske Svek og engelske Disfunction. Mest kjent var han kanskje likevel som DJ, der han raskt opparbeidet seg en posisjon som en av Norges mest ettertraktede innen sitt felt. Han var en av de viktigste pådriverne for house- og klubb-kulturen i Bergen, der han i senere tid opplevde suksess med konseptet Kennel i samarbeid med Bjørn Torske.

På tross av sin unge alder – og en vedvarende hjertesykdom – skulle DJ Erot rekke over mye: Musikken hans vakte interesse hos kjennere i England, Japan, Frankrike og USA, og han opptrådte også selv som DJ i bl.a. Japan og Portugal. Han var ellers tett knyttet til miljøet rundt Tellé Records, og en aktiv støttespiller for housemiljøet i Bergen.

Festivalsjef Jo Strand i Fløienfestivalen var i april en av de mange rundt om i musikk-Norge som mottok budskapet om Kroknes’ bortgang med sorg.

— Tore var det største talentet vi hadde, det var en slik udiskutabel høy kvalitet på den musikken han lagde, sa Strand den gang til Ballade. – For musikkmiljøet i Bergen er dette en stor knekk; sammen med Bjørn Torske ga Tore miljøet selvtillit. Han viste at det var mulig å lage musikk som var fullt på høyde med det beste som produseres i utlandet.

En av de siste remiksene til DJ Erot kan høres på albumet «Versus», som inneholder en rekke remikser av Kings Of Convenience. Albumet skal etter planen komme ut 22. oktober, og Erot har her gjort en remiks av «Gold For The Price Of Silver». 

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.