Stockhaus

Stockhaus: – Bra musikk er bra musikk

På tross av navnet, er ikke Stockhaus noe nytt tilskudd til den norske samtidsmusikkscenen. Men han spiller skranglete lo fi-musikk av beste merke, og kommer i disse dager ut med debutalbumet «Kid Of Today, Man Of Tomorrw». På by:Larm i helgen var han en av artistene som selv de mest blaserte bransjefolkene forsøkte å få med seg, og helgen før det igjen var han også i ilden under Dugnad-festivalen i Bergen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Nei, Stockhaus driver ikke med avansert samtidsmusikk, men ligger mer i Safariari-land, om noe. Kristian Stockhaus er svensk, men bor i Bergen og har bodd i Norge i fire år, og har gitt ut plater på Ellet og MNW som har blitt tidvis glitrende mottatt av både publikum og presse.

Ynglingen kommer i disse dager med debutalbumet «Kid Of Today, Man of Tomorrow», og konserten på Dugnad var en blanding av punk, elektro, pop og en anelse elektronika. Selv var Stockhaus svært så fornøyd med initiativet til Mikal Telle & co.

— Sånne arrangementer er enormt viktige for scenen. Det er så mange forskjellige band som spiller her, og du vet ikke hva du kommer til. Det er bra. Jeg synes andre byer bør følge opp dette, og selv om det er mye ukjente band bør folk gå for å støtte opp, for å være solidariske.

Hva synes du om by:larm vs. Dugnad?

— Folk har en tendens til å see på by:larm som et slags PR-jippo. Det er jeg ikke helt enig i. Bra liveband får vist seg frem, f.eks de som bor på bygda og trenger eksponering.

Noen vil kanskje mene at by:larm er en scene hovedsaklig for «pengeband», dvs. band som lager musikk skreddersydd for plateselskaper på jakt etter et nytt Briskeby etc., men Kristian ser ikke på det som noe problem.

— Da får de som virkelig brenner for det bare være bedre enn de pengebanda. Bra musikk er bra musikk.

Som alle andre som var involvert i Dugnad, synes også Kristian at musikkmiljøet i Bergen er veldig kreativt og inspirerende. Han påpeker at byen er «selvforsynt», og at det er et samhold hvor folk stort sett støtter opp om hverandres musikk i stedet for å konkurrere. Men ting kunne fortsatt vært bedre.

— Jeg vet det er første året, og jeg vet ikke om Dugnad ønsker det, men jeg synes sponsorer og kommunen burde spytte inn mer penger i sånne tiltak. Denne festivalen er et kjempebra initiativ, og det ville vært veldig synd om det ikke ble noe nytt Dugnad neste år fordi de ikke har penger til det.

«Kid Of Today, Man of Tomorrow» er gitt ut på MNW, og er spilt inn i Bergen med HP Gundersen og Yngve Sæthre bak spakene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.