St. Thomas

Edvard-pris på Quart

Et ønske om å nå det ungdommelige publikummet og skape blest om norsk musikk beveger TONO til landets mest populære musikkfestival. Utdelingen av Edvardpris i klassen for rock skjer i år i Kristiansand under Quart. Mulige vinnere er Kaizers Orchestra, William Hut, St. Thomas, Stockhaus og Haakon.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

I samarbeid med Quartfestivalen ønsker rettighetsorganisasjonen Tono å rette oppmerksomhet til norske artister og norsk komponert musikk. Prisen for Populærmusikk – åpen klasse ble i fjor tildelt Tungvann for albumet «Nord og ned», mens prisen for Populærmusikk – mindre verk havnet hos musikeren Odd Nordstoga, som fikk prisen for sangen «Bie på deg» fra albumet «Nordstuga».

Det er i år nominert fem verk innen den nye kategorien «Rock». Prisen går til et nyskrevet, norsk verk som har hatt premiere i 2001 innenfor denne genren.

Quart-festivalen har nominert fem kandidater i kategorien rock, og vinneren vil bli kåret av Edvard-prisens hovedjury. De nominerte er St. Thomas for «Take a dance with me», Stockhaus for «Underdog», Kaizers Orchestra for «Dr. Mowinchel», William Hut for «Scarlet» og Haakon for «Peace comes to town».

Kaizers Orchestra, Stockhaus og Haakon opptrer alle under årets Quart-festival, mens St. Tthomas var en av fjorårets artister i hallen når han varmet opp for The Magnetic Fields og Grandaddy.

Det er årets første Edvardpris som skal deles ut på Sørlandet. Vinneren vil bli hedret med 40 000 kroner og et pent trofe. Årets Quart Festival arrangeres for øvrig i Kristiansand fra 2. til 6. juli, og flere av dagene er alt utsolgt.

Edvard-prisene deles ut i seks kategorier: to priser for samtidsmusikk, to priser for populærmusikk, en pris for musikk til annen kunstart, samt en tekstpris. Prisene blir delt ut på forskjellige musikkfestivaler og andre musikkarenaer i Norge. Du kan ellers lese mer om prisen på disse sidene fra TONO.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev