pixel

TONO deler ut EDVARD-pris under Ultima-festivalen

EDVARD-prisen 2001 i de to klassene for samtidsmusikk deles i år ut under Ultimafestivalen i Oslo i oktober. Prisene tildeles opphavsmenn/kvinner for komposisjon av samtidsmusikk urfremført i år 2000. Årets nominerte er Henrik Hellstenius, Øyvind Torvund, Sven Lyder Kahrs, Edvin Østergaard, Ragnhild Berstad og Eivind Buene

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

EDVARD-prisen 2001 i klassene for samtidsmusikk deles altså ut under Ultimafestivalen, som skal gå fra 4. til 14. oktober.

Hver pris er på 40.000 kroner. Prisvinnerne mottar også et trofé – en Edvard Grieg-profil i stein, designet av Bruno Oldani.

De nominerte til årets EDVARD-priser i samtiskategorien er:

Samtidsmusikk, liten besetning:
· Øyvind Torvund for «Giants of jazz».
· Sven Lyder Kahrs for «Ein Hauch um nichts».
· Edvin Østergaard for «Ritus II».

Samtidsmusikk, stor besetning:
· Eivind Buene for «Exposé/Intermezzo/Symposium».
· Ragnhild Berstad for «Emutatio».
· Henrik Hellstenius for «Theatre of sleep».

TONO har delt ut EDVARD-priser årlig siden 1998. Formålet med prisene er å øke oppmerksomheten overfor norske komponister og tekstforfattere og alle de nye verk som skapes i ulike genre. EDVARD-prisen har i komponistmiljøet etablert seg som Norges høyeste utmerkelse for komponister, nettopp fordi den fokuserer på opphavsmannen og den skapende virksomhet.

Prisen deles ut under en konsert med Ardittikvartetten i Lindemansalen søndag 7. oktober.

Tidligere vinnere av årets Edvardpriser er Tungtvann («populærmusikk, åpen klasse»), Geir Bøhren og Bent Aaserud («komposisjon til annen kunstart») og Paal-Helge Haugen («tekst til musikk»).

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.