Odd Nordstoga

Edvard-pris til Odd Norstoga

Edvard-prisen 2001 i klassen «Populærmusikk – mindre verk» tildeles i år komponisten og musikeren Odd Nordstoga. Norstoga får prisen for verket «Bie på deg» hentet fra fjorårets albumutgivelse på Grappa, «Norstoga». Norstoga var nominert sammen med Odd Erik Ognedal og Motorpsychos Bent Sæther.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Juryens begrunnelse er som følger:

«Bie på deg» er en vakker og emosjonell ballade. Med sparsommelig bruk av virkemidlene evner komponisten å frambringe en helstøpt komposisjon hvor musikken underbygger teksten på en forbilledlig måte.»

Edvard-prisen deles ut på direkten i kveld, tirsdag 4. desember, på NRK Kulturblikk kl. 20.10 (NRK2). Årets siste Edvard-pris er som vanlig på 40.000 kroner. Prisvinneren mottar også et trofé, en Edvard Grieg-profil i stein, designet av Bruno Oldani.

Prisen for Populærmusikk – mindre verk tildeles en opphavsmann/kvinne for «kortere komposisjon i enkel form innenfor vise/jazz/pop/rock og beslektede musikalske uttrykk».

TONO har delt ut Edvard-prisene årlig siden 1998. Formålet med prisen er å øke oppmerksomheten overfor norske komponister og tekstforfattere og alle de nye verk som skapes i ulike genre. Gjennom prisen ønsker TONO også å øke kjennskapen til deres rolle som forvalter av opphavsrett til musikkverk.

De nominerte til årets pris «Populærmusikk – mindre verk»:

· Odd Nordstoga for «Bie på deg».

· Odd Erik Ognedal for «Om du har sagt farvel».

· Bent Sæther for «The other fool».

EDVARD-prisen har i komponistmiljøet etablert seg som en av de gjeveste av musikkprisene, nettopp fordi den fokuserer på opphavsmannen og den skapende virksomhet.

Årets vinnere har vært: Lars A. Sandness/Jørgen Nordeng, Ragnhild Berstad, Paal-Helge Haugen, Geir Bøhren/Bent Åserud, Sven Lyder Kahrs og Odd Nordstoga.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.