From Scratch på Blå torsdag kveld (Foto: Helen Røstum)

Bylarm: Samling i musikken

By:Larm 2020 er i gang. Første kveld bød på over 50 konserter. Her er tre av dem, som alle kan oppleves igjen fredag og lørdag, anmeldt av Tellef Øgrim.

Kalender

Ada, Alma, Susanna og Hedda har spilt sammen i bandet From Scratch i fem år. Da de torsdag spilte sin første konsert på årets Bylarm hadde de tydeligvis bestemt seg for å gå så hardt ut som mulig, med settets mest pønkorienterte låt og maks scene-output fra gitaristen og bassisten i front.

Etter hvert roet det hele seg litt ned, og det tjente både bandet og publikum på. For da samlet bandet seg mer rytmisk, og den dyktige trommisen ble i mindre grad sittende alene og sørge for at grooven holdt seg i gang. Særlig i de tre siste låtene satt samspillet i bandet godt, og musikkens blanding av indie-naivitet og musikalsk utforsking, med dominerende basslinjer som tidvis utfordrer både rytmisk og harmonisk, får folde seg mer ut. Hvis materialet tjener på at sceneshowet roer seg litt ned, så tror jeg det er flere enn meg som foretrekker at det skjer.

Disse unge musikantene har tatt store steg siden starten, som var helt «på scratch» rent ferdighetsmessig, men de har mer og gå på. Jeg håper de holder sammen og gleder meg til å følge dem videre.

From Scratch gjør sin andre Bylarm-jobb på Revolver lørdag kveld kl. 20.00.

På feil sted?
Elektronikeren Karolinski hadde fått utdelt det som må være Bylarms kjipeste konsertsted til sin første opptreden under årets festival. Det Matprat-sponsede teltet på Arbeidersamfunnets plass er hvitt, goldt og kaldt, og musikerne må spille med en gigantisk og smakløs Matpratlogo som backdrop. (Det er anti-reklame, spør du meg.)

Karolinski i MatPrat-teltet (Foto: kaicheen -- Kai Chen)

Det er mulig hun har andre og mer atmosfæriske ting i bagen, men det Karolinski pakket ut på maskinene sine denne lille halvtimen torsdag kveld var ikke nok til å få liv i det livløse sponsorteltet. Sjangeren tillater mye mer musikalsk utforsking enn vi som hadde kommet fikk servert. Likevel blir det trolig mye bedre stemning når hun spiller sin andre Bylarm-konsert på Villa i Møllergata midnatt fredag.

Når alt stemmer
Den unge Oslo-rapperen Daniel Obede framstod som en oppriktig forteller med en sikker og virtuos flow på Pokalen på tampen av torsdagen. Stilen er sikker, Obede tar ingen åpenbare utforskende grep hverken i beatene han rapper og synger over eller i hans egen rapping. Til gjengjeld er han i så god kontakt med både grooven og historiene han forteller under hele settet at det ikke er mulig å la være å gynge med. Stemningen ble derfor til slutt så god at det nesten var mulig å glemme at man var på bransjefestival og ikke bare en veldig fin klubbkonsert.

Alt stemte for Daniel Obede under Bylarm torsdag natt. Lørdag kan publikum oppleve ham på Sentrum Scene (Foto: Promo)

Lørdag kl. 20:00 får den unge fortelleren selveste Sentrum Scene å boltre seg på.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev