Hildur Guðnadóttir fikk prisen for beste plate i 2019 (Foto: Guro Kleveland)

Hyundai Nordic Music Prize 2019 til Hildur Guðnadóttir

Den islandske komponisten får prisen for musikken til den kritikerroste TV-serien «Chernobyl».

Kalender

Guðnadóttir konkurrerte mot blant andre norske Karpe og svenske Jenny Wilson. Musikken hun har laget til TV-serien «Chernobyl» er kåret til 2019s beste plate.

– Mens denne musikken på subtilt og kraftfullt vis framkaller terroren og melankolien i hendelsene den beskriver, står den også sterkt alene som en oppslukende, uhyggelig og vakker komposisjon bygget opp utelukkende av lyder som er tatt opp på location i feltet, sier juryen i deres begrunnelse i pressemeldingen fra Bylarm.

Hildur Guðnadóttir mottok nylig også Oscar for filmmusikken til «The Joker». Hun er fjerde kvinne i Oscarens 90-årige historie som vinner prisen for beste filmmusikk, og hun er den første siden 1997.

Tidligere vinnere av den nordiske musikkprisen er blant andre Band of Gold (2015), Jenny Hval (2016), Susanne Sundfør (2017) og Robyn (2018).

Hederlig omtale gikk til danske Lowly for albumet Hifalutin og norske Erlend Apneseth Trio med Frode Haltli for Salika, Molika.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Daglig Leder

Stiftelsen Folken

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev