Xploding Plastix live - Jens Petter Nilsen and Hallvard Hagen

Beatservice Records ut i verden

Det lille, uavhengige plateselskapet Beatservice har den siste tiden jobbet hardt med å få utgitt sine artister i utlandet. Selskapet, som fortrinnsvis opererer innen elektronika-genren, kan nå fortelle at både Xploding Plastix, Slowpho, Elektrofant og Flunk har fått separate avtaler i områder som England, Tyskland, Frankrike, Japan, USA, Taiwan, Hellas, Russland og Kroatia. – Det gjelder å finne rett selskap på rett sted, forteller label-sjef Vidar Hanssen.

Kalender

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 Kl. 20:00

Vestland

Ghazal- og qawwali-kveld

26/09/2020 Kl. 18:00

Oslo

Høstlandskap

26/09/2020 Kl. 16:00

Oslo

Det skjer stadig ting på lisens-fronten på Beatservice Records. Xploding Plastix sitt debutalbum «Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents» er lisensiert av Palm Pictures i England, Tyskland, Frankrike, Japan og USA. Albumet kommer i USA i februar, anført av «Treat Me Mean» på en Bacardi-reklame. «Treat Me Mean» blir også første singel i England, albumet slippes der noe senere på vinteren i 2004.

— Album-versjonen som slippes på Palm blir en litt nedstrippet 10 spors versjon. Palm Pictures er selskapet til Chris Blackwell, en av grunnleggerne av Island Records, foteller Hanssen, som også har fått internasjonale avtaler for Flunk og Slowpho.

— Slowpho sitt debutalbum «Hi-Fi Sounds For Young Norwegians» er nylig sluppet på selskapet September Culture i Taiwan, under navnet «Hotel Sleep». Det er den samme versjonen av albumet som amerikanske Water Music Records gav ut i starten av året. Originalversjonen av albumet med et par bonusspor er tidligere sluppet i Japan av Rambling Records. September Culture, som slipper albumet i Taiwan, har også lisensiert Jan Garbarek fra ECM, så Slowpho skulle være i godt selskap. Flunk sitt debutalbum «For Sleepyheads Only» ble sluppet i Hellas av Groovy Garden tidligere i år, og de har nå også lisensiert remix-albumet «Treat Me Like You Do». Hellas-versjonen av remix-albumet vil bli en dobbelt-CD, med et helt album med remixer av Blue Monday, forteller Hanssen, som også kan avsløre at «For Sleepyheads Only» nylig også er blitt lisensiert til Russland og landene i den tidligere Sovjetunionen til selskapet Pravitekstvo Zvuka.

— Albumet vil komme både på CD og kassett, med kyrilliske bokstaver og gode greier! Den russiske versjonen av albumet blir den samme som Guidance i USA gav ut, med noen små kosmetiske endringer i forhold til originalversjonen på Beatservice, sier Hanssen, som også nevner at Xploding Plastix snart blir å finne på en telecom-reklame i Kroatia, og at videoer fra Slowpho og Elektrofant blir å finne på en gratis DVD sammen med et musikk-magasin i Tsjekkia.

Beatservive-sjefen forteller at det ikke har vært bare lett å selge inn artistene til fremmede markeder:

— Det var lettere i fjor. Da ga vi ut en del downbeat-greier, spesielt Flunk, som var lette å lisensiere bort, men nå ser vi at markedet kanskje begynner å bli mer mettet på slikt. Det gjelder å finne de rette selskapene, hvis ikke de tar kontakt med oss, sier Hanssen, som også bekrefter at Intenett, og spesielt Phonofile, har vært gode støttesspillere i så måte.

— Det er lettere å gå inn på nettet å sjekke ut musikken, og det er lettere å få kontakt med folk via mail. Alle våre artister ligger ute med samtlige album på Phonofile, og der kan man jo høre igjennom klipp fra hvert spor. Ellers er strategien den samme gamle – vi sender ut promo-CDer til de vi tror kan være interesserte og de som har latt høre fra seg, forteller Hanssen.

Om dette fremstøtet vil medføre konservirksomhet i de ulike territorier, har ikke Hanssen oversikt over.

— Jeg har ikke så mye med booking å gjøre, jeg prøver heller å konsentrere meg om driften av selskapet. Når det er sagt vet jeg at Xploding Plastix har en veldig aktiv manager, og at Atomic Agency har vært involvert i en miniturné til London/København/Gøteborg, der flere av bandene skulle spille. Den opprinnelige planen var å gjøre dette i november, men denne turnéen er foreløpig utsatt på grunn av manglende midler, sier Hanssen.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev