Bigbang

Amnesty fyller førti

Palace of Pleasure, Big Bang, Noora og Lorenzo spiller for Amnesty International Norge på Rockefeller i Oslo fredag 20. april. I tillegg stiller både klubb-konseptet Kaustisksoda og en rekke av Norges mest profilerte underholdere.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Amnesty International er en verdensomspennende og medlemsstyrt menneskerettighetsorganisasjon, som fungerer uavhengig av enhver regjering, politisk overbevisning og religiøs tro. Den er den største organisasjonen av sitt slag i verden, og har tradisjonelt også fått mye støtte fra kunstneriske miljøer. Den norske avdelingen av Amnesty International hare rundt 45 000 medlemmer.

Denne helgen markerer Amnesty International Norge sine første førti år i Norge. Det vil bli forskjellige musikalske innslag, mens underholdere og mediapersonligheter som Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Knut Nærum, Atle Antonsen, Håvard Lilleheie, Rune Hagerup, Fredrik Skavlan og Marit Åslein vil benytte pausene til å trekke publikums oppmerksomhet mot aktuelle hasteaksjoner i Amnestys regi. Publikum vil også få anledning til å aksjonere mot overgrep i løpet av kvelden.

Big Bang har nylig vendt tilbake til Norge etter suksessen under South by Southwest-festivalen i Austin, Texas, som også førte til en spillejobb på legendariske CBGB’s i New York. Anført av Øystein Grini har Big Bang hatt stor suksess med låter som ”Girl In Oslo”, samt albumene ”Electric Psalmbook” og ”Clouds Rolling By”. En amerikansk utgave av den sistnevnte er under forberedelse, mens bandet for tiden befuinner seg i studio for å spille inn en ny single.

Dubai-fødte Noora høstet mange lovord for debutalbumet ”Curious” i 1999. Hun er vokst opp på Holmlia utenfor Oslo sammen med sin familie, og markerte nylig sitt engasjement mot rasisme og vold på singelen ”Song To Benjamin”, der lokale rappere fra Holmlia sto sentralt. Hun regnes som en av landets største talenter innen soul og r’n’b, og vil under Amenstykonserten opptre med fullt band.

Oslo-baserte Palace Of Pleasure slapp tidligere i år sitt fjerde album ”Betty Ford, Here We Come”. Bandet består i dag av de lett pseudonymiserte Mister Sister, Yoko Springsteen, Sigmund Floyd & Larsen, og kan blant mye annet vise til to Spellemannspriser for albumene ”Emperor Norton” (1997) og ”Popaganda” (1999).

Lorenzo er et forholdsvis ferskt band, som gjorde et overbevisende sett under by:Larm-arrangementet i Tromsø i februar. De startet opp som duoen Bjercke/Holm, men står i dag frem som et tettspilt band med seks medlemer. På plate debuterte de med EPen ”No Fidelity” sommeren 2000.

Kaustisksoda er etter hvert blitt et av hovedstadens eldste klubbkonsepter, og var også tittelen på det andre albumet til Folk & Røvere, som dro i gang det hele på Fru Hagen i 1997. Under konserten på Rockefeller vil flere av de involverte DJ’ene og musikerne ta i et tak, mens det også blir enmanns synthpop med Der Mensch, som spiller coverversjoner av bl.a deLillos, Knutsen & Ludvigsen og nettopp Folk & Røvere.

Billetter til konserten er tilgjengelige via posten, og i døren på Rockefeller. Det koster 150 kroner å støtte den gode saken – og få seg noen musikalske opplevelser på kjøpet.

Vi anbefaler også en tur innom Amnestys egne hjemmesider.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.