KEiiNO i KEiiNOWORLD: Elementer fra de tre medlemmenes bakgrunn ses i bandets egen flik av metaverset. (Foto: Scope Creatives / Martin Myklebust)

Keiino åpner digital verden for fans i metaverset

Bandet vil lære bort om samisk og norsk kultur, og på åpningsfesten 23. november blir Keiinos nye låt «Nights of Thunder» den første som blir fremført på plattformen. 

Kalender

Operapub i Teaterkjeller’n 30. nov.

30/11/2022 Kl. 21:00

Oslo

Opera for barna – I gudenes rike

01/12/2022 Kl. 11:30

Oslo

KEiiNO.WORLD er et eget metaverse der folk kan se digitale konserter med bandet side om side med avatarene til andre fans. Bandet vil også bruke det digitale plassen til å lære bort om norsk og samisk kultur og chatte med bandet. En pressemelding fra bandet forteller at de holder åpningsfest 23. november, der den nye låta «Nights of Thunder» blir den første som vil bli fremført på plattformen.

Metaverset er en såkalt utvidet virkelighet, der man opptrer som en avatar, en digital versjon av seg selv.

Keiino spiller elektronisk pop og joik i sjangerblandinga de selv kaller PEEP (pink electronic ethno pop).  Siden 17. november har de sluppet inn fans i denne nye plattformen. Som et profilert Eurovisjonsband har Keiino ikke overraskende en særegen kontakt med fans fra mange land:
– Våre lyttere er en svært sammensatt gruppe, og utenfor Norges grenser er det kanskje særlig folk som befinner seg litt på siden av «majoriteten». For oss har det vært viktig å skape et musikalsk univers der folk kan møtes på tvers av ulikheter og grenser. Mangfold er tross alt forutsetningen for hele vår eksistens, og det ønsker vi å bidra til så godt vi kan, skriver bandet i en pressemelding om KEiiNO.WORLD.

Trioen med Alexandra Rotan, Tom Hugo Hermansen og Fred Buljo har siden oppstarten for fire år siden gitt ut 25 låter som er strømmet godt over 100 millioner ganger.
«Monument» var den femte mest spilte låt av en norsk artist i 2021. Trioen har vunnet flere scandipop og sami music awards og var nominert til Spellemann 2019 for årets låt med låta «Spirit in the Sky» som representerte Norge i Eurovision det året. Samme dag som de slapp sin nyeste singel spilte de live for 10 000 Eurovision-fans i Amsterdam.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Daglig leder

Sørnorsk jazzsenter

Programplanlegger

Stavanger Symfoniorkester

Administrerende direktør

Stavanger Symfoniorkester

Rådgiver kommunikasjon og marked

Norske Kulturarrangører

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev