Sigmund Tvete Vik og Vegar Snøfugl

Trondheim Kammermusikkfestival er i gang

I år feirer Trondheim Kammermusikk Festival 10-årsjubileum. – Helt siden den første festivalen i 1996 har vi ment at variasjon i musikk- og kulturopplevelsene er viktig for å skape den rette festivalfølelsen. Derfor har vi alltid søkt å gjøre festivaluken til et kammermusikalsk koldtbord, sier Sigmund Tvete Vik og Vegar Snøfugl. Festivalen varer frem til og med søndag 2. oktober.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Stikkordet for årets festival er i følge Sigmund Tvete Vik og Vegar Snøfugl «å bygge festivalfølelse».

— Få kulturopplevelser kan måle seg med den gode festivalfølelsen, den deilige fornemmelsen av å ha opplevd noe ekstraordinært, av å delta på en fest som strekker seg over mange dager, av å kjenne festivalfeberen strømme gjennom sanseapparatet, skriver de på festivalens hjemmesider.

Et eksempel på mangfoldet av opplevelser du kan få under Trondheim Kammermusikkfestival, er i følge de to festivalsjefene dette:

— En klassisk konsert i Frimurerlogen først, deretter jazz, så et litteraturstunt før du før du avslutter uken med storslagen soprankonsert i selveste Nidarosdomen.

I år feirer Trondheim Kammermusikkfestival dessuten 10-årsjubileum, og gjør det nok en gang ved å hoppe bukk mellom musikalske båser.

— Helt siden den første festivalen i 1996 har vi ment at variasjon i musikk- og kulturopplevelsene er viktig for å skape den rette festivalfølelsen. Derfor har vi alltid søkt å gjøre festivaluken til et kammermusikalsk koldtbord. Vår lek med sjangere har vist seg å treffe blink – i fjor kunne vi glede oss over nok en publikumsrekord. Ekstra gledelig er at ungdom og studenter fyller festivalsalene som aldri før, sier Tvete Vik og Snøfugl.

— I år tilbyr vi 17 konserter som vi føler er et jubileum verdig, pluss tidenes beste TICC – Trondheim International Chamber Music Competition – med unge strykekvartetter fra hele verden. Vi beholder selvsagt etablerte publikumsfavoritter som Aperitiffkonserten, Kulinarisk kammermusikk og den humørfylte avslutningskonserten, samtidig som vi markerer jubileet med å legge inn et par spennende konserter med ny vri.

— På festivalens åpningskonsert slår vi på stortromma og inviterer til jubileumsfest og nyskapende forestilling i OlavsHallen. På avslutningsdagen ønsker vi både små og store velkommen til fabelaktig formiddag på Ringve museum med musikalsk lek for hele familien.

— Dessuten kribler vi av forventning til årets festivalkomponist Thomas Adès fra England. Her har vi virkelig lykkes i å hente en lysende verdensstjerne til Trondheim. Han er ung, original, spiller klaver, dirigerer, holder seminar – kort sagt en genierklært musiker, heter det entusiastisk.

Hele programtilbudet, der du altså oppfordres til å sette sammen «ditt perfekte festivalbyggesett», finner du på denne nettsiden fra Trondheim Kammermusikkfestival.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev