Sigmund Tvete Vik og Vegar Snøfugl

Trondheim Kammermusikkfestival er i gang

I år feirer Trondheim Kammermusikk Festival 10-årsjubileum. – Helt siden den første festivalen i 1996 har vi ment at variasjon i musikk- og kulturopplevelsene er viktig for å skape den rette festivalfølelsen. Derfor har vi alltid søkt å gjøre festivaluken til et kammermusikalsk koldtbord, sier Sigmund Tvete Vik og Vegar Snøfugl. Festivalen varer frem til og med søndag 2. oktober.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Stikkordet for årets festival er i følge Sigmund Tvete Vik og Vegar Snøfugl «å bygge festivalfølelse».

— Få kulturopplevelser kan måle seg med den gode festivalfølelsen, den deilige fornemmelsen av å ha opplevd noe ekstraordinært, av å delta på en fest som strekker seg over mange dager, av å kjenne festivalfeberen strømme gjennom sanseapparatet, skriver de på festivalens hjemmesider.

Et eksempel på mangfoldet av opplevelser du kan få under Trondheim Kammermusikkfestival, er i følge de to festivalsjefene dette:

— En klassisk konsert i Frimurerlogen først, deretter jazz, så et litteraturstunt før du før du avslutter uken med storslagen soprankonsert i selveste Nidarosdomen.

I år feirer Trondheim Kammermusikkfestival dessuten 10-årsjubileum, og gjør det nok en gang ved å hoppe bukk mellom musikalske båser.

— Helt siden den første festivalen i 1996 har vi ment at variasjon i musikk- og kulturopplevelsene er viktig for å skape den rette festivalfølelsen. Derfor har vi alltid søkt å gjøre festivaluken til et kammermusikalsk koldtbord. Vår lek med sjangere har vist seg å treffe blink – i fjor kunne vi glede oss over nok en publikumsrekord. Ekstra gledelig er at ungdom og studenter fyller festivalsalene som aldri før, sier Tvete Vik og Snøfugl.

— I år tilbyr vi 17 konserter som vi føler er et jubileum verdig, pluss tidenes beste TICC – Trondheim International Chamber Music Competition – med unge strykekvartetter fra hele verden. Vi beholder selvsagt etablerte publikumsfavoritter som Aperitiffkonserten, Kulinarisk kammermusikk og den humørfylte avslutningskonserten, samtidig som vi markerer jubileet med å legge inn et par spennende konserter med ny vri.

— På festivalens åpningskonsert slår vi på stortromma og inviterer til jubileumsfest og nyskapende forestilling i OlavsHallen. På avslutningsdagen ønsker vi både små og store velkommen til fabelaktig formiddag på Ringve museum med musikalsk lek for hele familien.

— Dessuten kribler vi av forventning til årets festivalkomponist Thomas Adès fra England. Her har vi virkelig lykkes i å hente en lysende verdensstjerne til Trondheim. Han er ung, original, spiller klaver, dirigerer, holder seminar – kort sagt en genierklært musiker, heter det entusiastisk.

Hele programtilbudet, der du altså oppfordres til å sette sammen «ditt perfekte festivalbyggesett», finner du på denne nettsiden fra Trondheim Kammermusikkfestival.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev