Trondheim Kammermusikkfestival 2003

Trondheim Kammermusikkfestival åpner tirsdag

Kronprinsesse Mette-Marit åpner Trondheim Kammermusikkfestival i Nidarosdomen tirsdag 23. september. Arrangørene sier at festivalen har en ung, internasjonal og trøndersk profil, både når det gjelder utøvere og tilhørere. Under åpningskonserten i Nidarosdomen deltar blant andre Nidarosdomens guttekor og Vertavo-kvartetten, i tillegg til fiolinist Ernst Kovacic og sangere fra Schola Sanctae Sunnivae og Schola Gregoriana Pragensis. Årets festivalkomponist er ingen ringere enn den nå 66 år gamle Steve Reich.

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Kronprinsesse Mette-Marit åpner Trondheim Kammermusikkfestival idag, 23. september. Hun er også festivalens høye beskytter.

– Det er utrolig hyggelig at kronprinsessen vil komme. Det setter en ekstra spiss på festivalen og betyr mye for vår anerkjennelse, sier festivalsjef Vegar Snøfugl, som omtaler
Trondheim Kammermusikkfestival som et arrangemnet med en ung, internasjonal og trøndersk profil, både når det gjelder utøvere og tilhørere. Rundt 50 prosent av publikum er studenter, opplyser Snøfugl.

Den internasjonale festivalen arrangeres i år for 8. gang, varer fra tirsdag 23. til søndag 28. september. – Vi satser på alle sjangere innenfor kammermusikken, ikke bare klassisk, opplyser festivalsjefen.

Festivalkomponist er ingen ringere enn den ameriaknske komponisten Steve Reich, som både vil delta som komponist og utøver på slagverk under festivalen. Steve Reich var toneangivende da stilarten minimalisme oppstod i New York på 60-tallet, en rytmisk vektlagt stilart som ofte nettopp har fascinert et ungt publikum. Før tirsdagens åpningskonsert vil det for øvrig arrangeres et seminar med Reich og slagverkere fra Trondheim i kammersalen i Olavshallen om ettermiddagen.

En av verdens mest kjente jazzmusikere kommer også: Pat Metheny skal – som tidligere nevnt her i Ballade – gjenoppta samarbeidet med Trondheim Jazzorkester fra Moldejazz i 2001. Ellers arrangeres Trondheim International Chamber Music Competition, TICC, for andre gang. Åtte klavertrioer fra åtte forskjellige land har kommet gjennom det første nåløyet etter innsendte lydopptak. Nivået betegnes som meget høyt, og den internasjonalt sammensatte juryen vil få en vanskelig oppgave med å plukke ut en verdig vinner, heter det.

— Vi utvider antallet festivalpass etter at de ble utsolgt i fjor, og det finnes gunstige pakkeløsninger for tilreisende når det gjelder transport, opphold og billetter, forteller Snøfugl avslutsningsvis. – Med en minimalistisk festivalkomponist og festivaldesign og et maksimalt festivalprogram ligger alt til rette for en ekstraordinær uke med festivalopplevelser på rekke og rad.

Interesserte kan studere årets program i nærmere detalj på denne hjemmesiden.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Kulturskolelærer pianist/ pianolærer

Lillehammer kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev