Silje Nergaard

Trondheim kammermusikkfestival klar for 7. runde

Om få dager går startskuddet for Trondheim Kammermusikkfestival (3. til 8. september), som i år kan skilte med sitt mest omfattende program siden oppstarten i 1996. Selv liker de å kalle seg «kammermusikkens svar på Quart Festivalen». Årets festivalkomponist er i hvert fall ingen ringere enn Luciano Berio.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Kåre Conradi, Silje Nergaard, Erlend Loe og Ole Edvard Antonsens nye jazztrio er navn som skal lokke ungdom på festival i Trondheim. Fullstendig festivalprogram er nå tilgjengelig på www.kamfest.no.

— Vår kammermusikkbegrep er mest knyttet til det intime samspillet mellom utøvere og publikum. Musikkgenre er underordnet. Vi tror dette konseptet har appell til de unge. Dermed tror jeg etter hvert vi kan vokse til å bli Norges ledende kammermusikkfestival, sier daglig leder Vegar Snøfugl.

Årets største begivenhet er årets festivalkomponist Luciano Berio som regnes som en av verdens største nålevende komponister. – Vi er svært stolte av å få Berio til Trondheim. Det er som om Beethoven skulle kommet hit i 1802, sier Snøfugl.

For første gang er det innført festivalpass. Dette koster 490 kroner eller 330 med studentrabatt. Dette gir adgang til alle konserter unntatt et spesialarrangement som inkluderer mat og vin. Maten på dette arrangementet er det Prinsesse Märtha og Ari Behn bryllupskokk som står for.

— Vi kan ikke trekke like mange unge til Trondheim som Quart-festivalen gjør det til Kristiansand. Men en stor andel unge har sans for kammermusikk i ulike former. Disse ønsker vi å tilby noen interessante og sosiale festivaldager, sier Snøfugl. I fjor ble 40 % av billettene solgt til studenter.

Programmet til Trondheim Kammermusikkfestival er såpass omfattende at Ballade ikke legger det ut i sin helhet, men noen daglige høydepunkt kan vi likevel være med på å trekke frem: Tirsdag 3. september er det åpningskonsert i Nidarosdomen med Trio Mediæval, Frans Helmerson, Marianne Thorsen og JuniorSolistene.

Onsdag 4. er det kammerkonsert i Frimurerlogen hvor Berio, Ravel og Brahms står på programmet. Utøvere er Christian Lindberg, Victoria Louise Nava, Marianne Beate Kielland og Nash Ensemble. Samme kveld opptrer Trondheim Sinfonietta på klubben Blæst, som ofte kalles Trondheims svar på Blå.

Torsdag 5. er det klart for forestillingen «Bare Berio», der Berio selv introduserer Christian Lindberg i samspill med Tr.heim Symfoniorkester. I Lille Sal i Olavskvartalet opptrer Silje Nergaard med Juniorsolistene.

Fredag 6. blir det en ny anledning til å møte Luciano Berio i Kammersalen, Olavskvartalet, mens det i Britannia Hall er klart for en ny kombinasjon av mat og musikk, der brylluppskokker lager femretters meny til musikk fremført av bl.a Nash Ensemble og Frans Helmerson. I kjelleren i Olavskvartalet spiller Vigleik Storaas Trio spiller, mens det blir nattkonsert med Tor Espen Aspaas og Inclusive Dance Company i Øysteinsalen.

Lørdag 7. fremføres Berios duetter av barn fra Trondheim kommunale musikk- og kulturskole, sammen med Marianne Thorsen og Sølve Sigerland. Nash Ensemble stiller i Frimurerlogen med blant annet Mozart, Bartók og Schumann på programmet, mens Ole Edvard Antonsen Trio (med Bjørn Kjellemyr og Helge Lilletvedt) opptrer for første gang sammen i Kjelleren, Olavskvartalet. Søndag 8. opptrer Kåre Conradi med «Rim og Røre», et stykke skrevet av Roald Dahl med følge av nykomponert musikk av Henning Sommerro. Det blir også et finsk fokus kalt «Fakta om Finland», med Erlend Loe og musikk av Sibelius.

Avslutningskonserent i Frimurerlogen er med Ole Edvard Antonsen, Frans Helmerson, Sølve Sigerland, Tor Espen Aspaas, Trondheim Blåsekvintett, Nash-ensemble m.fl.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev