Stig Nilsson

Stipend til Dagny Bakken og Stig Nilsson

Mariss Jansons’ stipendium pålydende kr 100 000,-, ble 14. september overrakt til Dagny Bakken i Oslo Filharmoniske orkester. Den påfølgende uken mottok Stig Nilsson Freiastipendet, pålydende kr 25.000,-.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Mariss Jansons’ stipendium til Dagny Bakken

Dette stipendiet på 100 000 kroner er for 2006 tildelt Dagny Bakken, alternerende solofiolinist på 2. fiolin siden 1986. Stipendiet ble overrakt i Oslo Konserthus i forbindelse med konsert 14.9.

I juryens begrunnelse står det:

«Dagny Bakken har vært ansatt i orkesteret i 20 år og er en viktig bidragsyter til den høye kvaliteten som orkesteret har opparbeidet. Hun er en uselvisk og ansvarsfull musiker, som gjennom sitt daglige arbeid utviser en brennende interesse for orkesterets helhet og kollegers ve og vel. For tiden har hun også verv som nestleder i Faglig råd.»

Mariss Jansons’ stipendium for musikere i Oslo-Filharmonien ble i 2002 opprettet av Kulturdepartementet som en honnør til Mariss Jansons, og det er Kulturdepartementet som bevilger de kr. 100 000 som årlig deles ut.

Freiastipendiet til Stig Nilsson

Stipendiet på 25 000 kroner er for 2006 tildelt Stig Nilsson, 1. konsertmester i Oslo-Filharmonien siden 1977.

Stipendiet ble overrakt på Oslo-Filharmoniens konsert 21.9., med begrunnelse i Stig Nilssons betydning for orkesteret som 1. konsertmester gjennom snart 30 år, og hans format og aktivitetsnivå som musiker.

Tidligere har Stig Nilsson vært kåret til ”Årets utøver”, han har mottatt Musikkritikerprisen og Spellemannprisen, og i 2003 ble han utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kgl. Norske Fortjenstorden ”for sitt bidrag både til musikklivet innen Norge og til nasjonens kulturelle anseelse internasjonalt”.

Stipendiet deles ut av Freiafondet, som ble opprettet i 1987 etter 50 års samarbeid mellom Freia AS og Oslo-Filharmonien. Fondets formål er å fremme orkesterets faglige utvikling ved å gi pengestøtte på områder som ikke dekkes av offentlige bevilgninger.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev