Ørjan Matre 2006 Photo: http://www.orjanmatre.no

Stipend fra Bergen Filharmoniske Orkester til Ørjan Matre

Under BFOs nyttårskonsert 4. januar ble et stipend på kr 25.000 delt ut til den unge komponisten. Matres «Attempted Birdhouse 2.1» for orkester ble også fremført under konserten.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Dette var overraskende! sier Matre til Ballade.

I går mottok han et stipend fra Bergen Filharmoniske Orkester pålydende kroner 25.000 under orkesterets nyttårskonsert – også kjent som «BT-lesernes ønskekonsert». Matre hadde ingen ide om at han skulle motta stipendet før det ble annonsert, men uttrykker stor glede over tildelingen:

— Pengene kommer godt med når man skal etablere seg! Jeg satt i salen og ante ikke at de hadde planlagt dette. Det var også uventet i og med at jeg nesten ikke har jobbet i Bergen. Jeg synes det er veldig positivt at de oppfatter hva som skjer andre plasser enn innen sine egne ganger.

I tillegg til svisker, musikk av Grieg, og popmusikk tok orkesteret seg tid til å fremføre Matres «Attempted Birdhouse 2.1».

— Det var hyggelig, ikke minst med tanke på Ballades tidligere artikler om samtidsmusikkens posisjon i orkester-Bergen! Her har man faktisk valgt å ta dette med på årets desidert mest kommerse konsert, og mitt inntrykk var at det til og med ble godt mottatt! sier en fornøyd Matre.

Det var ikke bare Matre som ble vinner under nyttårskonserten. Også bratsjist Michiel Westhof mottok et stipend på kr 25.000, og Ellinor Bartle som ble trukket ut blant publikum, vant en tur til New York for å høre filharmonien opptre i Carnegie Hall.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev