Bergen Filharmoniske Orkester - fioliner (foto: Eirik Reitan)

Innspillinger i kø for Bergen Filharmoniske Orkester

Bergen Filharmoniske Orkester melder om en rekke CD-innspillinger denne sesongen, og dessuten innspillinger for DVD og TV. Denne uken står innspillingen av «Musikalske landskap» med Ole Edvard Antonsen for tur, i tillegg står symfonier av Mendelssohn, klaverkonserter av Sinding og Alnæs, samt verk av Thoresen står på planen.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Bergen Filharmoniske Orkester begynner sesongen 2006 – 2007 med en serie innspillinger for cd, dvd og tv.

Den første er alt unnagjort, det er en innspilling av lydspor for den nyrestaurerte norske stumfilmen «Brudeferden i Hardanger». Filmen stammer opprinnelig fra 1926, hvor blant andre Aase Bye og Alfred Maurstad innehar hovedrollene. Dirigent for prosjektet var Ole Kristian Ruud, og den nye DVD-en vil gis ut i løpet av våren 2007.

I inneværende uk er trompetisten Ole Edvard Antonsen på visitt hos orkesteret. Det spilles inn en ny CD «Musikalske landskap», med dirigent er Torodd Wigum. Det vil også gjøres TV-opptak av samspillet mellom Antonsen og BFO på konsertene torsdag 24. og fredag 25. august.

Neste uke er sjefdirigent Andrew Litton og den australske pianisten Piers Lane på plass for å spille inn en CD for selskapet Hyperion. På programmet står to norske klaverkonserter av henholdsvis Christian Sinding og Eivind Alnæs. Innspillingen vil bli utgitt i Hyperions serie «Romantic Piano Concertos».

Det er også lagt innspillingsplaner for våren 2007. I februar spilles Mendelssohns symfonier nr. 3 og 5 inn, denne gangen er det BIS som er utgiver. Dirigent blir også her orkesterets sjefsdirigent Andrew Litton.

I juni 2007 planlegges det videre en innspilling av flere verk av Lasse Thoresen, nemlig «Emergence», «Broderfolkskonserten» og «Rettferdighetens sol». Dirigent under denne innspillingen blir Ingar Bergby og solister er Arvid Engegård (hardingfele) og Hans Bjørkroth (nyckel-harpe). Spelemannslag og musikkorps vil også delta.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev