Siri Austeen: Plakat til "Heard Life" (2007)

Siri Austeen i Nordnorsk Kunstnersenter

Musiker og kunstner Siri Austeen har en omfattende produksjon av lydkunst bak seg. Hun benytter lyd i et usedvanlig bredt spekter av sjangere og uttrykksformer. På lørdag åpnet hun utstillingen «Heard Life» i Nordnorsk Kunstnersenter.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Lyd som uttrykksform har i løpet av det siste tiåret fått økt oppmerksomhet i samtidskunsten.

Siri Austeens «Heard Life» bygger på lydkilder som vokal, instrumenter og konkret lyd i både naturlig og manipulert form.

Disse er komponert sammen til en sjangerløs kombinasjon av hørespill, sprechgesang, resitasjon, korsang, pianostykker og soundscapes.

Utstillingen tar publikum inn i en lydlig verden, hvor det både finnes intime lyttesituasjoner og lydkilder som omfavner hele lokalet og skaper et lydlig fellesrom. En nennsom bruk av visuelle elementer underbygger og spiller med lydkildene.

Utstillingstittelen «Heard Life» viser til handlingen å lytte til livet i og omkring seg selv, samtidig som den spiller med ordene «Hard Life», og peker på en tematikk som rører ved eksistensens tøffere sider.

Austeens egne, essayliknende tekster er utganspunkt for intime og til tider suggerende fortellinger, som handler om livsskjebner, valg og overlevelsesstrategier.

Siri Austeen (f. 1961) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, og har arbeidet med installasjoner, video, performance og musikk, i tillegg til stemme- og lydbasert kunst.

Hennes siste prosjekt «Fuora Grenen» ble lansert som en del av Digitale fortellinger på NRK nettsted Ulyd i 2006, og ble også omtalt her i Ballade.

Lenken under tar deg til dette prosjektet.

Siri Austeen: «Heard Life». Fra 13. januar til 11. februar 2007

Sted: Nordnorsk Kunstnersenter

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev