Kim Atle Hansen på Podium, 2006

Podium utvider på Kulturhuset Hausmania

Høsten 2006 overtok Podium den fulle driften av Gallerilokalene på Kulturhuset Hausmania. I den sammenheng utvides rommet til å bli et scenekunstlaboratorium og en kuratert gjestescene for lyd-, bilde- og scenekunst, melder Norsk kulturråd.

Kalender

Tanken er å legge grunnlag for en struktur som over tid kan tilby de samme tjenestene for teater- og «livekunst» som UKS (Unge Kunstneres Samfund) og Ny Musikk tilbyr sine kunstfelt.

For å få til dette ønsker Podium å tilrettelegge og oppgradere gallerirommets infrastruktur, samt å styrke den tekniske bemanningen for scenen.

Norsk kulturråd gir 253 000 kroner til oppgradering av infrastruktur og videreutvikling av Podium som arena for livekunst. Kulturrådet gir videre 60 000 kroner til gjennomføring av seminarrekken Podium Forum 2007 og 100 000 kroner til scenekunstproduksjonen «10 forsøk». Ti unge scenekunstnere skal her produsere forestillinger i tett samarbeid med en forsker eller akademiker.

Podium ble etablert i 2003 som en prøvescene for livekunst i lokalene til Galleri Hausmann BA i Oslo. Scenen fungerer som en visningsscene for unge og uetablerte kunstnere, og inviterer til eksperimentering
med scenekunstmetoder og til møter mellom kunstnere fra ulike kunstområder.

Flere av kunstnerne som har benyttet Podiumscenen, har blitt plukket opp av Black Box Teater og slik markert seg som profesjonelle kunstnere. Prosjektet omfatter månedlige arrangementer i gallerirommet og årlige Podium Spesial arrangementer på Black Box Teater. Podium organiserer også en årlig seminarrekke, Podium Forum, som et bidrag til den faglige refleksjonen rundt livekunstfeltet.

Ansvarlige for Podium er de syv kunstnerne Torkil Sandsund, Henning Gärtner, Snorre Hvamen, Elin Høyland, Baran Kurd, Petter Goldstine og Miriam Prestøy Lie.

Artikkelen er hentet fra nyhetsbrev nummer 1/2007 fra Norsk kulturråd, og gjengis her med Kulturrådets velvillige tillatelse.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev