Oslo Sinfonietta

Romstasjon på Soria Moria

Oslo Sinfonietta og Øyvind Torvund følger opp «Bandrom»- serien med del 2, som har fått navnet «Hilds romstasjon». 5 konserter på én kveld, 10 musikere i 5 forskjellige rom og konserter for én og én person er det man loves hvis man tar turen innom Kulturslottet Soria Moria i Oslo på onsdag 25. februar klokken 20:00.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

På programmet står elektrobarokk, ornamentert jungelpunk, splitter nye dataslåtter, animert film, Lego og elektronikk. Komponisten Øyvind Torvund (f. 1976) er huskomponist for Oslo Sinfonietta i perioden 2003/2004 og «Bandrom» er navnet på prosjektet han lager til ensemblet.

Forrige versjon av BANDROM (no.1) het «A dog named Garage» og ble spilt under Oslo Kammermusikkfestival i 2003. I den sammenheng skrev VG følgende: » Trommiser og bassister som dasker løs på instrumentene med håndklær mens videobildene flimrer og høyttalerne hakker støy, kan også være kammermusikk. (…) Øyvind Torvund (27) dundret løs i et lydrom av sampling og trommegroover. Ulikt mye lignende kunst ble ikke «A dog named Garage» kjedelig!»

Del 2 av «Bandrom», som altså har fått navnet «Hilds romstasjon» vil foregå i 5 forskjellige rom i Kulturslottet Soria Moria. Følgende musikere fra Oslo Sinfonietta vil delta: Anders Bøhler på altfløyte, Terje Lerstad på bassklarinett, Rolf Steinar Borch på klarinett, Jan Fredrik Christiansen på trompet, Harald Næss på trompet, Kjell Tore Innervik på perkusjon, Bjarne Sakshaug på synth, Hans Josef Groh og Tanja Orning på cello og Ingar Zach på cymbaler. Det hele skal dirigeres av Lene Grenager.

Dessuten blir det animert film av Risto Holopainen, og Sindre Andersen og André Borgen skal remikse tidlige versjoner av Bandrom i Lego. Boya Bøckmann er ansvarlig for lyset.

Øyvind Torvund er født 1976 i Porsgrunn. I 2003 og 2004 er han komponistaspirant i Oslo Sinfonietta gjennom Norsk kulturråds aspirantordning. Han har vært kunstnerisk leder sammen med Nicholas Møllerhaug for samtidsmusikkfestivalen Music Factory i Bergen og redaktør for tidsskriftet Parergon. Torvund er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og har studert i Berlin UdK med Friedrich Goldmann.

Torvunds musikk er blitt framført på festivaler som UNM i Aarhus, Up North festivalen i Dublin, Ultima i Oslo (2000, 2001 og 2002) og Gas-festivalen i Gøteborg. Han er også aktiv som gitarist i band som The Machines og Psycho Mafia.

I tillegg skal perkusjonist og improvisasjonsmusiker Ingar Zach lansere soloplaten «Percussion Music», som er spilt inn i Gøteborggata med gammel sjokoladefabrikk-akustikk, samme kveld. Se annen artikkel i Ballade for mer info eller klikk deg inn på www.sofamusic.no

«Bandrom 2: Hilds romstasjon» er støttet av Ny Musikk, Norsk kulturråd, Norsk musikkfond og Fond for utøvende kunstnere. Mer informasjon om «Bandrom» kan du finne her.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev