pixel

BANDROM – følg en komposisjon på internett!

Lørdag 23. august kl. 14.30 i Levinsalen på Norges Musikkhøgskole presenterer Oslo Sinfonietta for første gang sin huskomponist i 2003, Øyvind Torvund. Øyvind Torvund vil i løpet av 2003 og 2004 lage en serie konsertinstallasjoner kalt BANDROM. Prosjektet har også fått sin egen nettside, www.bandrom.no, hvor publikum kan følge Torvunds arbeid med musikerne og konsertene. Torvund utvikler musikken i nært samarbeid med musikerne i Oslo Sinfonietta. Han lærer dem musikksnutter på øret, og musikerne improviserer frem forløp i samarbeid med komponisten. Arbeidsmåten blir en slags muntlig overføring, nesten på samme måte som norsk folkemusikk blir lært videre.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Den første delen av BANDROM som presenteres lørdag 23. august på Norges Musikhøgskole har fått navnet A dog named Garage. Bandet består av en improvisasjonsmusiker og en klassisk utøver på henholdsvis kontrabass og slagverk; Kjell Tore Innervik og Ingar Zach på perkusjon og Håkon Thelin og Per Zanussi på kontrabass.

Torvund har også samarbeidet med den greske videokunstneren Yorgos Sapountzis, som blant annet har filmet musikerne i Oslo Sinfonietta til denne første delen av BANDROM. Konserten er en del av Oslo Sinfoniettas medvirkning ved Oslo Kammermusikkfestival. Ensemblet spiller en klassisk konsert med musikk av de unge komponistene Ruben Sverre Gjertsen og Jørgen Karlstrøm i Lindemansalen kl. 13.00, og umiddelbart etterpå kan publikum oppleve «A dog named Garage» i Levinsalen ved siden av.

Øyvind Torvund gikk ut fra komposisjonslinjen på Norges Musikkhøgskole høsten 2002. Han arbeider i grenseland mellom konsert og installasjon, og er spesielt interessert i å utfordre den tradisjonelle opplevelsen av en konsert. Ved sin avsluttende eksamen hadde Torvund blant annet en konsert hvor publikum måtte komme inn på et lite øvestudio en og en. Inne i rommet spilte bratsjisten Bendik Foss en slått, skrevet av Torvund men lært videre til bratsjisten på øret. Hver enkelt publiummer fikk da sin egen helt unike konsert, og slåtten forandret seg litt for hver gang den ble spilt. BANDROM er en videreutvikling av dette prosjektet.

Billetter til A dog named Garage førstkommende lørdag selges for kr. 100/50 ved inngangen. Studenter ved Norges Musikkhøgskole og publikum fra Oslo Sinfoniettas konsert i Lindemansalen kl. 13.00 kommer inn gratis. Se mer om prosjektet på http://www.bandrom.no/

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.